blog

CEO die bitcoin van 1 miljoen dollar voorspelde, verwacht olieprijs van 0

By 20 april 2020No Comments

Chamath Palihapitiya, de CEO van Social Capital, verwacht dat de prijs van ruwe olie naar nul zal dalen.

Dieptepunt nog niet bereikt

De koers van ruwe olie heeft bereikte onlangs zijn laagste punt in 21 jaar. Het laagste punt op de Amerikaanse benchmark West Texas Intermediate (WTI) was 14,62 dollar.

Palihapitiya verwacht dat de bodem van de put nog niet gevonden is, hij denkt dat de huidige crisis het zwarte goud naar een nulpunt brengt.

Ondanks dat Rusland en Saoedi-Arabië eindelijk de strijdbijl hebben begraven door in te stemmen met een productieverlaging van bijna 10 procent, zijn de olieprijzen tot dusver niet gestabiliseerd. Toch lijkt een prijs van 0 dollar nog ver weg, maar het is niet ondenkbaar.

Negatieve koers mogelijk

Western Canadian Select (WCS) daalde onlangs naar negatief 0,15 dollar, aangezien raffinaderijen moeten betalen voor het opslaan van olie, zelfs (of juist) als er helemaal geen vraag is.

De handelsoorlog tussen OPEC en Rusland, de overproductie en de coronacrisis, waardoor miljarden mensen thuis blijven, heeft geleid tot een wereldwijde overvloed aan ruwe olie. Op dit moment zijn er ongeveer 60 supertankers tot de nok gevuld met het ongewenste product.

Oliehandelaren kunnen alleen maar hopen dat de vraag naar olie toeneemt naarmate landen hun lockdowns versoepelen.

Alles of niets voor bitcoin

Als het op bitcoin aankomt, is er volgens Palihapitiya geen middenweg. Dat liet hij weten tijdens een recente aflevering van de podcast van Anthony Pompliano. Hij voorspelde dat bitcoin naar 0 maar ook naar 1 miljoen dollar kan gaan deze maand.

Hij staat hier niet alleen in, veel investeerders hebben hoge verwachtingen van bitcoin. Hoe de koers van bitcoin reageert op de huidige economische crisis is veelbetekenend. Dit geeft aan of investeerders vertrouwen hebben in bitcoin.

Laat Boeing maar vallen

Mocht je de naam van Palihapitiya ergens van kennen, dat klopt. Hij was vorige week te gast bij CNBC en liet duidelijk weten geen medelijden te hebben met investeringsfondsen. Hij liet geen spaan heel van het argument waarom de Amerikaanse regering grote bedrijven zoals Boeing moeten helpen. CNBC heeft het videofragment inmiddels verwijderd maar gelukkig bestaat Twitter.

Leave a Reply