blogExchanges

Bitcoinbeurs Kraken wil geld ophalen, waarde geschat op 10 miljard dollar

By 26 februari 2021No Comments

De grote Amerikaanse crypto-exchange Kraken is in gesprek over een nieuwe financieringsronde die de waardering van het bedrijf zou kunnen verdubbelen tot minimaal 10 miljard dollar.

Afhankelijk van vraag

Bloomberg citeert anonieme bronnen en zegt dat Kraken in gesprek is met verschillende grote investeerders, waaronder Fidelity, Tribe Capital en General Atlantic. Een van de bronnen schatte dat de waardering van Kraken zou kunnen oplopen tot 20 miljard dollar, afhankelijk van de vraag.

In 2019 maakte Kraken gebruik van het crypto investeringsplatform Bnk to the Future om 13,5 miljoen dollar op te halen bij meer dan 2.000 deelnemers tegen een waardering van 4 miljard USD. Het is vooralsnog een gerucht, Kraken heeft nog niets bevestigd.

Coinbase zet toon

Maar stel dat het waar is, dan kun je dit niet los zien van de directe beursgang van Coinbase. Dit is de Amerikaanse concurrent en de marktwaarde van Coinbase is gestegen tot bijna 100 miljard dollar op basis van secundaire handel in particuliere aandelen.

Volgens CoinMarketCap verwerkte Kraken de afgelopen 24 uur bijna 2 miljard dollar aan volume, terwijl Coinbase in dezelfde periode 3,85 miljard dollar aan transacties verwerkte.

Kraken kan het nieuwe geld ook goed gebruiken om hun ambities als crypto bank waar te maken. In september 2020 kreeg Kraken namelijk goedkeuring van de staat Wyoming om daar een bank te mogen openen. De bank genaamd Kraken Financial zal dit jaar zijn deuren openen. Klanten kunnen dan rechtstreeks bij Kraken Financial bankieren, net als bij hun bestaande bank. Om te beginnen het bedrijf klanten de mogelijkheid bieden om USD en digitale activa te storten, die worden ge├»ntegreerd in de bestaande beurs van kraken.

Flashcrash zorgt voor klachten

Een week geleden kwam Kraken negatief in het nieuws. Klanten dreigen met juridische stappen omdat er verdachte activiteit was op 22 februari. Tijdens een flashcrash daalde de koers van Ethereum naar 700 dollar, terwijl op alle andere beurzen de munt voor minimaal 1.300 dollar werd verhandeld. Door de flashcrash zijn er ontzettend veel posities van handelaren geliquideerd.

Kraken heeft aangegeven dat ze gebruikers niet zal terugbetalen voor verliezen of transacties terugdraait. Zuur voor die gebruikers, want op diezelfde dag boekte Kraken een nieuw record voor dagelijks volume, met meer dan 4 miljard aan transacties op de spotmarkt in 24 uur.

Leave a Reply