blog

Fonds uit Dubai verkoopt 750 miljoen dollar Bitcoin om Cardano en Polkadot te kopen

By 26 februari 2021No Comments

Het in Dubai gevestigde cryptofonds FD7 Ventures zal de komende maand voor meer dan 750 miljoen dollar aan bitcoin verkopen. In een persbericht staat dat ze met dit geld Cardano en Polkadot willen kopen. Dit zijn allebei blockchainprojecten waarbij snelheid, schaalbaarheid en een focus op smart contracts de belangrijkste punten zijn.

Bitcoin is klaar

Het fonds zegt zelf meer dan 1 miljard dollar aan nettovermogen aan te houden, waarvan het grootste deel in bitcoin. De leidinggevenden zeggen echter dat bitcoin zijn doel heeft gediend en dat nieuwere blockchains een betere gok zijn.

‘Afgezien van het feit dat Bitcoin als eerste op de markt kwam en de samenleving Bitcoin een betekenis heeft gegeven als een opslag van waarde, denk ik dat de munt eigenlijk vrij nutteloos is”, aldus Prakash Chand, algemeen directeur bij FD7. Hij denkt dat blockchain munten zoals Ethereum, Cardano en Polkadot uiteindelijk ‘in de komende jaren’ waardevoller zullen worden dan bitcoin.

Het nieuwe internet

Chand zegt dat Cardano en Polkadot de twee projecten zijn die de basis zullen vormen van het ‘nieuwe internet’ en Web3. Dit is een term die de laatste tijd veel wordt gebruikt om de opkomende generatie internetstartups te beschrijven, deze bedrijven handelen allemaal volgens het peer-to-peer mantra, dus zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Enkele voorbeelden hiervan, aldus FD7 in het persbericht, zijn Cardano’s inspanningen om een ​​blockchain-oplossing te creëren die tegemoet komt aan de behoeften van mensen zonder bankrekening in Afrika. Ook wordt Polkadot geprezen om de voortdurende ontwikkeling van een ecosysteem van Web3-projecten.

Ondertussen viert Cardano-oprichter Charles Hoskinson een klein feestje om de beslissing van het fonds: ‘Welkom FD7 Ventures in het ecosysteem. Laat het ons weten als je technische ondersteuning nodig hebt,’ tweette hij.

FD7 zegt al begonnen te zijn met de aankoop van ADA en DOT, de native tokens van respectievelijk Cardano en Polkadot. In de afgelopen 24 uur is de koers van DOT met 9% gedaald, in lijn met de rest van de dalende markt. Cardano daarentegen trotseert de markt met een stijging van 4%.

Leave a Reply