Bitcoinblog

Bitcoin zorgt voor gemengde kerstgevoelens, biedt XRP koopmomenten?

By 25 december 2020No Comments

Als we op deze eerste kerstdag de balans opmaken denk ik dat er diverse verhalen te horen zijn bij het kerstdiner. De hardcore bitcoin hodlers zullen verrukt zijn dat de bitcoin koers nog altijd rond de all time high hangt. Relatief zorgeloos zullen zij deze kerstdagen doorkomen. De XRP army, zoals de ware XRP-volgers ook wel worden genoemd, hebben een nare week achter de rug. Met de SEC die in de nek hijgt daalde XRP van $0,60 naar $0,21 om vervolgens op dit moment $0.34 te noteren.

Sowieso hebben heel veel altcoins terrein verloren ten opzichte van bitcoin. Laten we dan maar beginnen met de moeder aller cryptocurrencies.

bitcoin_koers_gemengde_gevoelens_bitcoin_grafiekAfbeelding 1: 12-uurs grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Bitcoin volgt nog steeds het scenario van een nieuwe high voor we een aanzienlijke diepere retrace zullen zien. Er zijn al wel diverse tekenen op de hogere tijdframes; dan is het wel echt oppassen geblazen. Met een stop-loss rond de $23.000 is het wellicht mogelijk om die potentiële laatste move mee te pakken. De vraag is alleen: hoeveel risico wil je lopen?. Als je op dit moment nog helemaal niks hebt gedaan zit je over een week of drie misschien met de gebakken peren; en die heb ik persoonlijk liever met kerst op tafel!

Zodra de $24.000 gebroken zou worden is de lucht weer even vrij om de $25.000 aan te vallen. Hoe hoger in het groene vlak (van de afbeelding) des te mooier natuurlijk. Indien de koers hier al wel weg zou glijden, immers hebben we de eerste negatieve aantekeningen al van de hogere tijdframes, kijken we naar deze zones: De $19.400, vervolgens de $17.200 en zelfs de $16.600 lijkt niet buiten bereik te liggen. De kunst is dus, volg de grotere golven. We lijken toch echt op de wekelijkse grafiek richting een (lokale) top te komen.

XRP had een heftige week

Zoals eerder al genoemd heeft de koers van XRP een nogal heftige week achter de rug. Zoals hieronder te zien was de daling enorm, maar zien we ook al een scherpe bounce. De heftige paniek bracht de koers tot aan de $0,21-bodem.

bitcoin_koers_gemengde_gevoelens_XRP_grafiekAfbeelding 2: 3 dagelijkse grafiek van XRP op cryptocurrency exchange Coinbase

Op dit moment hangt de koers tegen de weerstand van $0,35 aan. Mocht je een ware bulliever voor XRP zijn dan ligt je interesse voor de langere termijn waarschijnlijk op de volgende zones: $0,25 zou een goede support-zone kunnen gaan vormen nu de eerste paniek weg lijkt te zijn. Indien de koers toch doorzakt is de $0,22 mogelijk een koopmoment voordat de $0,18 toch echt de koers zou moeten opvangen. Uiteraard zijn dit extreme tijden, zeker voor XRP, maar als je in dit project gelooft dan zijn dit de zones waar je je slag wilt slaan.

Een hele fijne kerst gewenst ondanks de maatregelen en tot volgende week

Leave a Reply