blog

Een op vijf Australiërs bezit cryptocurrency in 2020

By 25 december 2020No Comments

Bijna een op de vijf Australiërs bezitten cryptocurrency, blijkt uit een onderzoek van cryptocurrency exchange Indepent Reserve.

Vooral jongvolwassenen

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 20% van de jongvolwassenen uit Australië cryptocurrency bezitten. Deelnemers tussen de 25 en 44 jaar waren gaven het vaakst aan een digitale valuta bezitten.

Het is geen verrassing dat bitcoin ook in Australië de populairste cryptomunt is, meer dan 88% van de respondenten gaf aan de de coin te kennen. Ethereum (23,5%) en Bitcoin Cash (21,9%) maken de top drie af. Slechts 8,6% van de ondervraagden geeft aan nooit van cryptocurrency gehoord te hebben.

Steeds meer Australiërs zien bitcoin als een waardeopslagmiddel. Ging het in 2019 nog om 16,7 procent, een jaar later is dat percentage 19,1 procent.Kloof tussen mannen en vrouwen

Het onderzoek laat ook zien dat er een groeiende kloof is tussen crypto-adoptie tussen mannen en vrouwen in Australië. In 2019 waren er twee keer zoveel mannen die investeren in cryptocurrency. Een jaar later is deze verhouding nog schever, vier keer zoveel Australische mannen beleggen in cryptovaluta.

Covid-19 speelde een belangrijke rol in het crypto-sentiment van Australie in 2020. Cijfers van Independent Reserve tonen aan dat 34% van de ondervraagden geen cryptocurrency durfden te kopen door de economische onzekerheid tijdens de coronacrisis. Dat is spijtig, want de bitcoin koers is na de coronacrash met meer dan 500% gestegen. Ook andere coins zijn flink in waarde gestegen.

Positief over de toekomst

Over het algemeen zijn jongvolwassen Australiërs het positiefst over de toekomst van cryptocurrency. Meer dan 40% van de respondenten tussen de 25 en 34 jaar voorziet meer crypto-adoptie in de komende jaren.

Als het gaat om koersverwachtingen zijn jongvolwassen Australiërs echter conservatief. De meeste jongvolwassenen verwachten dat bitcoin over tien jaar minder dan 30.000 dollar (24.620 euro) waard is. Respondenten ouder dan 45 waren eerder geneigd om een hogere koersvoorspelling te geven. Zij verwachten dat bitcoin in de komende tien jaar meer dan 30.000 dollar waard wordt.

Leave a Reply