blog

Bitcoin whales versturen voor miljoenen aan bitcoin, betalen nauwelijks transactiekosten

By 5 september 2019No Comments

In de reguliere media wordt vaak geschreven dat de transactiekosten van bitcoin te hoog zijn. Bitcoin zou nooit een succes kunnen worden als je een paar euro extra aan fee moet betalen voor een kop koffie. Daar is echter wel een speld tussen te krijgen. Er is gisteren bijvoorbeeld voor meer dan 55 miljoen dollar aan bitcoin verstuurd in één transactie, de kosten? Slechts 2,23 dollar.

Online walvisjagers

Er zijn veel personen en diensten die zich richten op grote crypto transacties. Dat kunnen ze door de blockchain in de gaten te houden. Dit zijn zogenaamde whale watchers. Een whale is een benaming voor een handelaar met veel bitcoin of veel geld.

Gisteren vond er nog zo’n grote transactie plaats. Er werden maar liefst 5.175 bitcoin verstuurd. De waarde? Ruim 55 miljoen dollar. De kracht van bitcoin is dat alle transacties zichtbaar zijn op de blockchain. Je kan ook zien van welk adres de transactie komt, en waar de bitcoins naar toe gestuurd zijn. Het is alleen niet zomaar te achterhalen van wie die bitcoinadressen zijn.

Het is dus gissen wat de bedoeling is van deze transactie. Is dit een over the counter (OTC) verkoop? Of worden de bitcoin om veiligheidsredenen verplaatst? Of is er een partij die zich aan het voorbereiden is op Bakkt?


Stem op ons


24.000 bitcoin versturen

Gisteren was er ook even paniek toen bleek dat crypto exchange OKEx acht grote bitcointransacties uitvoerde. In totaal werden er maar liefst 24 duizend bitcoin verstuurd naar onbekende wallets. De waarde van deze transacties is meer dan 250 miljoen dollar. Dat kan je snel uitrekenen op onze bitcoin koerspagina.

OKEx tweette gelukkig snel dat het om een onderhoudsklus ging.

Leave a Reply