blog

Blockchain reserveert 50 miljoen dollar om te investeren in cryptocurrency startups

By 5 september 2019No Comments

Blockchain.com, bekend van hun wallet en blockexplorer, is een fonds van 50 miljoen dollar gestart om te investeren in startups.

Sam Harrison leidt fonds

Yahoo Finance berichtte woensdag over dit nieuws en haalde twee bronnen aan die bevestigen dat Sam Harrison van Blockchain het fonds leidt.

Op het LinkedIn-profiel van Harrison is te zien dat hij in juli 2018 bij Naschain Ventures terecht is gekomen en dat hij mede-oprichter van Blockchain Ventures is. Onder Blockchain Ventures vallen Origin Protocol, Coindirect, Sliver.tv, Nodle en DappRadar .

Advertentie inkomsten vergroten

Blockchain verdient vooral door advertenties toe te staan op hun platforms. Een logische stap is dus om het aantal bedrijfsonderdelen uit te breiden om de inkomsten uit advertenties te vergroten. Peter Smith, CEO van Blockchain, zei onlangs tegen Fortune dat ze alleen al met adverteren op hun blockexplorer “zes cijfers per maand aan advertentie-inkomsten genereren.” Een voorbeeld van een nieuw bedrijfsonderdeel is The Pit, een crypto exchange. Naar eigen zeggen de snelste exchange ter wereld.

Nicole Sherrod, hoofd van handelsproducten bij Blockchain zei over The Pit: “Terwijl andere cryptobeurzen engines hebben die handelen in millisecondes (een duizendste van een seconde), verricht The Pit het werk in een microseconde (een miljoenste van een seconde).”


Stem op ons


Grote namen investeren

Blockchain is één van de eerste cryptobedrijven en wordt ook genoemd en geroemd in het boek Digital Gold (aanrader). Het bedrijf is opgericht in 2011 en werd vanaf het begin al ondersteund door opmerkelijke investeerders, waaronder Roger Ver, de Digital Currency Group van Barry Silbert, Lakestar en Google Ventures. Het bedrijf haalde in 2014 al 30,5 miljoen dollar op. Drie jaar later kwam daar nog eens 40 miljoen dollar bij.

Airdrop geen succes

Vorig jaar haalde het bedrijf het nieuws vanwege een airdrop. Een airdrop betekent eigenlijk dat je gratis coins krijgt. Gratis klinkt goed maar je moet er wel wat voor doen, namelijk identificeren met paspoort. Hiervoor kreeg je van Blockchain en Stellar voor 25 dollar aan XLM gestort in je Blockchain.com wallet. Destijds zou Stellar 125 miljoen dollar aan XLM gereserveerd hebben.

Je zou de voorzichtige conclusie kunnen trekken dat de airdrop geen succes was, er is daarna namelijk geen enkele airdrop meer geweest op Blockchain. Toch konden veel mensen zo op een gratis manier kennismaken met Stellar. Had de airdrop invloed op de koers van XLM?

Bekijk koers Stellar

Met 50 miljoen dollar kan je in veel startups investeren. We zijn benieuwd welke merknamen en bedrijven worden toegevoegd aan het portfolio van Blockchain.com.

Leave a Reply