blog

Tether (USDT) doneert 1 miljoen dollar aan slachtoffers orkaan Dorian, ook Binance en Coinbase helpen

By 11 september 2019No Comments

Tether Limited, het bedrijf achter stablecoin Tether (USDT), heeft aangekondigd dat zij één miljoen dollar doneren om slachtoffers van orkaan Dorian te helpen.

Donaties accepteren voor hulpverlening

Naast hun eigen donatie, hebben ze ook een ontvangstadres opgezet voor donaties in USDT. Dit adres is bedoeld om de getroffen gemeenschappen op de Bahama’s te ondersteunen. Het bedrijf zegt dat alle donaties worden verzonden naar Deltec Cares, een non-profit liefdadigheidsorganisatie die onmiddellijke en langdurige hulp biedt aan overlevenden van natuurrampen. Binance Charity en Coinbase hebben ook campagnes opgezet om geld te doneren voor hulpverlening.

Tether Limited verwerkt zijn donatie via Deltec Bank and Trust Limited, gevestigd in de Bahama’s. Dit is de organisatie achter Deltec Cares, waar Tether hun bankzaken mee verrichten.

Coinbase en Binance helpen ook

De stablecoinboer is niet de enige uit de cryptowereld die zijn beste beentje voor zet. Op 5 september is de Binance Charity Foundation, een filantropisch initiatief van de exchange, een campagne begonnen om slachtoffers van orkaan Dorian te helpen. Het goede doel kondigde aan dat het voedsel en hulp zal bieden aan slachtoffers via lokale organisaties. De Binance Charity Foundation accepteert donaties in bitcoin (BTC), binance coin (BNB) en XRP.

Lend a Hand Bahamas, ook een stichting, werkt samen met de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase om cryptodonaties te kunnen ontvangen.

Orkaan Dorian wordt geschaard onder categorie 5 en trof de Bahama’s op 1 september. Het officiële dodental is momenteel dertig, maar de Bahamaanse minister van Gezondheid, Duane Sands verwacht dat dit aantal nog stijgt. Het internationale Rode Kruis claimt dat meer dan 45 procent van de huizen in de Bahamas ernstig beschadigd of vernietigd zijn. VN-functionarissen luiden ook de noodklok: meer dan 70 duizend mensen hebben onmiddellijk hulp nodig.

Cryptocurrency voor het goede doel

Dit is niet de eerste keer dat cryptocurrency’s worden gebruikt voor goede doelen:

  • Eerder deze week riep Rainforest Foundation de hulp in van de cryptocurrency-gemeenschap met de hashtag #CryptoFireFighter. Zij vragen om donaties ter ondersteuning van het bestrijden van de ontbossingscrisis in de Amazone.
  • Een andere liefdadigheidsorganisatie, Fidelity Charitable, heeft sinds 2015 al meer dan 100 miljoen dollar aan cryptocurrency-donaties ontvangen.
  • Binance Charity Foundation heeft aangekondigd ​​Pink Care Token (PCAT) te lanceren. Deze token is gericht op het verbeteren van de gezondheid van vrouwen in ontwikkelingslanden. De token komt op de Binance Chain en is gekoppeld aan een jaarvoorraad maandverband.
  • NBA basketbalteam Sacramento Kings heeft in het stadion verschillende miners geplaatst. De opbrengsten van de geminede ether worden gebruikt om kansarme jongeren te helpen studeren.
  • Unicef heeft vorig jaar thehopepage.org geopend waarop je een beetje computerkracht kan doneren. De website gebruikt dit dan om cryptocurrency te minen.
  • En heb je bitcoin cash over? Dit kan je doneren aan eatBCH. Het doel van eatBCH is om honger te bestrijden.

Stem op ons


Leave a Reply