blog

Bitcoin weer legaal in India, beleggers zien kansen om te investeren in crypto startups

By 23 maart 2020No Comments

Tim Draper heeft zijn zinnen gezet op het enorme potentieel van de Indiase crypto markt. Lange tijd leek dit onmogelijk, maar sinds het Hooggerechtshof het verbod van de Reserve Bank of India (RBI) nietig heeft verklaard staat de deur wagenwijd open.

Op 21 maart tweette de durfkapitalist een interview van inc42. Hierin zegt hij dat er een wedergeboorte voor de Indiase cryptocurrency-sector zal komen.

Hij zegt dat hij kortgeleden in India was om daar meet verschillende bitcoin- en crypto startups te praten. Hij hoopt dat hij een aantal van deze bedrijven van financiering kan voorzien.

Wereldwijde economische problemen benadrukken de voordelen van bitcoin

Draper zegt dat de timing van het besluit van het Hooggerechtshof cruciaal is. Hij voorspelt dat de voordelen van cryptocurrency’s zullen worden benadrukt door de verslechtering van het wereldwijde financiële systeem:

Het Hooggerechtshof van India en de Indiase regering hebben aangetoond dat de beste ideeën uiteindelijk de overhand krijgen, en net op tijd, omdat de voordelen van Bitcoin en crypto ten opzichte van de huidige systemen tijdens deze crisis duidelijk zullen worden.

Op lange termijn verwacht Draper dat de huidige crisis mensen in staat zal stellen te erkennen dat bitcoin gewoon een betere manier is om waarde vast te houden en om geld uit te geven dan via ons huidige banksysteem.

De nieuwe goudzoekers

Draper is niet de enige die wilt investeren in de crypto sector van India. Op 12 maart liet CoinDCX weten dat ze 1,3 miljoen dollar overhebben om initiatieven te steunen. Deze initiatieven richten zich op bewustmaking en adoptie van crypto in India.

Binance en WazirX kondigden op 16 maart een fonds van 50 miljoen dollar aan. Dit fonds draagt de naam Blockchain for India. CoinDCX beloofde ook $ 1,3 miljoen aan financiering voor initiatieven ter bewustmaking en adoptie van crypto in India op 12 maart.

Binnen een dag na de uitspraak van het Hooggerechtshof hadden zowel Binance als OKEx hun Indiase activiteiten hervat via hun respectieve lokale partners, WazirX en CoinDCX.

Leave a Reply