blog

Bitcoin was vannacht 10.000 dollar, maar we stijgen naar 400.000 voorspelt Raoul Pal

By 8 mei 2020No Comments

Vannacht steeg de bitcoin koers naar 10.008 dollar om vervolgens weer een paar honderd dollar te dalen. Volgens Raoul Pal, de CEO van Real Business Group, is dit nog maar het begin, hij verwacht porno van bitcoin. Ofwel, 400.000 dollar volgens zijn technische analyses.

Pal onderbouwt dit in drie tweets.

1. De weg naar 40.000 dollar

Hij kijkt eerst naar de wedge die zich al sinds 2017 vormt. Dat zie je hieronder in zijn tweet, aangegeven door twee witte lijnen. De theorie is dat na een bullrun er consolidatie plaatsvindt, dit is de wedge (wig). Kopers doen rustig aan en verkopen hier en daar waardoor er lagere toppen ontstaan. Uiteindelijk neemt de koopdruk weer toe en breekt de koers uit de wig naar boven. Wat je dan vaak ziet gebeuren is dat de stijging die hierop volgt net zo groot is als de stijging naar de wedge toe.

Veel traders die handelen naar deze theorie, kopen in op de onderkant van de wedge. Ze voegen daar vlak onder een stoploss (verkooporder) aan toe, dit zorgt ervoor dat als de koers niet naar boven uitbreekt, ze in ieder geval minder verlies hebben.

2. 1 miljoen dollar op logaritmische schaal

Maar hij verandert de schaal nu naar logaritmisch. Dat woord hoor je steeds vaker op televisie, als de cijfers van corona worden besproken. Dit is een methode om stijgingen en dalingen op een grafiek inzichtelijker te maken. Hieronder tekent Pal weer een wedge. Hier gelden dezelfde regels als bij stap 1. In potentie zou bitcoin hierdoor 1 miljoen dollar waard kunnen worden. In potentie…

3. Toch maar 400.000 dollar

In zijn derde tweet laat hij het perfecte kanaal zien, waarbij een standaardafwijking van 1 al kan leiden tot 400.000 dollar.

Door stijging naar 10.000 dollar is kans op hogere koers toegenomen

Pal zegt vervolgens dat uitbraak van de bitcoin koers uit de wedge aanleiding geeft voor positiviteit. Hierdoor neemt de kans op 400.000 dollar per bitcoin toe, want was de koers niet uit die wedge gebroken, dan speelde deze hele voorspelling niet. Hij verwijst in zijn onderbouwing ook naar het S2F-model van planB, omdat deze uitbraak samenvalt met de periode van de bitcoin halving.

Wat ook meespeelt, is dat veel centrale banken hun eigen valuta zien instorten, denk aan de Braziliaanse real, de Turkse Lira, de Argentijnse peso en welke munt ze nu ook in Iran hebben.

Hij ziet bitcoin winnen van al deze fiatvaluta’s, het printen van geld kan niet op tegen het strakke beleid van bitcoin.

Toch waarschuwt hij dat, ook al is er 90% kan dat het uitkomt, hij er naast kan zitten met zijn technische analyse. Ook zal het geen rechte lijn omhoog of omlaag zijn, maar zal de koers heel bewegelijk zijn.

‘Je kunt geen 5x, 10x of 100x rendementen behalen zonder risico’s, dus wees voorzichtig met je geld.’

Leave a Reply