blog

Miljardair en meest conservatieve investeerder Paul Tudor Jones heeft bitcoin

By 8 mei 2020No Comments

Paul Tudor Jones, miljardair en oprichter van hedgefonds Tudor Investment Corporation, zegt dat bitcoin deel uitmaakt van zijn investeringsportefeuille. Bitcoin doet hem denken aan goud in de jaren 70.

Als ik moet voorspellen, dan gok ik op bitcoin

Gisteren interviewde nieuwsoutlet Bloomberg Paul Tudor Jones. Hij zegt dat de beste strategie om zo veel mogelijk geld te winnen, is om het snelste paard te bezitten. En als hij dan toch een voorspelling moet doen, dan gokt hij op bitcoin.

In een nota over de marktvooruitzichten getiteld “The Great Monetary Inflation”, zei de miljardair dat bitcoin hem herinnert aan de rol die goud speelde in de economische problemen in de jaren zeventig. Hij volgt diezelfde redenatie en wil zijn investeringen beschermen tegen inflatie. Daarom koopt hij bitcoin, om zich te beschermen tegen het drukken van geld door centrale banken.

Volgens zijn berekening is er sinds februari 3,9 biljoen dollar gedrukt, dat staat gelijk aan 6,6% van de wereldwijde economische productie.

Je wordt er sprakeloos van

“Het is wereldwijd zo snel gebeurd dat zelfs een marktveteraan als ik sprakeloos was. We zijn getuige van de grote monetaire inflatie – een ongekende uitbreiding van elke vorm van geld, in tegenstelling tot alles wat de ontwikkelde wereld ooit heeft gezien.”

Zijn hedgefonds houdt 1% aan in bitcoin futures.

Bitcoin is waarde opslag

Jones kocht voor het eerst bitcoins in 2017, hij verdubbelde zijn geld en verkocht zijn coins vervolgens rond de piek van 20.000 dollar. Hij kijkt nu anders tegen bitcoin aan en ziet bitcoin niet meer als een snelle investering. Hij beoordeelt bitcoin als een waarde opslag en verwacht dat bitcoin dat hard kan maken op basis van vier punten: koopkracht, betrouwbaarheid, liquiditeit en draagbaarheid.

‘Ik ben geen hard geld noch een cryptogekkie’, schreef hij. ‘De meest overtuigende reden voor het bezit van bitcoin is de komende digitalisering van valuta overal, versneld door COVID-19.’

Centrale bank is machteloos

Hoewel de huidige ineenstorting van de vraag de prijzen van goederen en diensten op korte termijn niet zal laten stijgen, betwijfelt Jones of de Amerikaanse centrale bank kan voorkomen dat dit op de langere termijn gebeurt.

‘Kun je verwachten dat de Fed de rente zo hard kan laten stijgen dat ze het pas gedrukte geld weer opzuigen? De schulden van de overheid en bedrijven exploderen, waardoor het voor de economie moeilijker wordt om de stijging van de financieringskosten te verwerken. Ook is de Fed een politiek instrument van de regering geworden, waardoor de kans op renteverhogingen klein zijn.’

Jones omschrijft zichzelf wel eens als de meest conservatieve investeerder van de aarde, dus het zegt wel wat dat juist hij investeert in bitcoin.

Leave a Reply