blog

Bitcoin waarde groeit binnen twee weken naar 9.000 dollar

By 29 april 2020No Comments

Nicholas Merten, beter bekend als DataDash gelooft dat de bitcoin koers klaar is voor een volgende grote stap omhoog.

De korte termijn van 9.000 dollar

In een nieuwe aflevering bekijkt de bekende YouTuber de wekelijkse grafiek van het bitcoin-dollar paar om belangrijke trendlijnen te markeren en een beeld te krijgen van waar de prijs waarschijnlijk op korte termijn naartoe gaat.

Merten verwacht dat bitcoin zijn positieve beweging en trend richting 9.000 dollar behoudt, aangezien de koers een gigantische wig blijft vormen die dateert uit de tweede helft van 2017.

Maar DataDash wijst erop dat we voorlopig niet van de kenmerkende volatiliteit van bitcoin af zijn.

Het is waarschijnlijk dat als we het halveringsevenement ingaan, de volatiliteit toeneemt. Dit is een belangrijk punt om in gedachten te houden. Maar ik denk dat we deze trend hier zullen voortzetten, en het zal momentum oppikken als we het halving evenement ingaan. Waarschijnlijk gaan we richting 9.000 dollar.

Na halving weer inleveren

Merten denkt dat er dus een run komt richting de block halving. Hij verwacht ook dat bitcoin vlak na de halving een deel van de gemaakte winst weer inlevert. Maar over het algemeen blijft bitcoin in een opwaartse trend.

Het zullen zeer interessante tijden worden en daarna denk ik dat we terug kunnen gaan naar waar we nu zijn rond 7.000 dollar. Ik denk dat dat is waar we zullen komen om terug te trekken, een hoger dieptepunt in te stellen, uiteindelijk deze weerstandslijn opnieuw te testen en te signaleren dat de prijs hogere niveaus aan kan. Dat is het belangrijkste waar we naar op zoek gaan. Dit gebeurt natuurlijk in de loop van een paar maanden.

Hij weet dondersgoed dat niet alles te voorspellen is. Merten laat dan ook enige terughoudendheid zien omdat er in het huidige wereldwijde economische klimaat van alles kan gebeuren. Ondanks deze disclaimer kijkt hij naar de historische logaritmische groeicurven, dieptepunten en de sterke weerstand op de bitcoin koers. Deze indicatoren hebben hem overtuigd dat bitcoin zich in een nieuwe cyclus bevindt, eentje die eindigt als bitcoin 100.000 dollar waard wordt.

Leave a Reply