blog

Bitcoin voor het goede doel: Twitter doneert voor Australië

By 6 januari 2020No Comments

Bosbranden teisteren al weken Australië, en de schade loopt op in miljarden dollars. Volgens Sky News zijn er een miljard dieren gestorven en zijn 24 mensen om het leven gekomen. Alex Saunders, oprichter van Nugget News, heeft een bitcoin fonds opgezet om het land te helpen. Het opgehaalde geld gaat naar de lokale brandweer in Australië.

Al meer dan 6.000 euro opgehaald

Ook meedoen? Dan kan je bitcoin overmaken naar 38gi89vKr7VPCcwdoY2coTha86rfDHeyAR. Op het moment van schrijven is er bijna 0,9 bitcoin opgehaald, ongeveer 6.090 euro.

De donaties blijven binnenstromen, de bedragen variëren van 0,0005 bitcoin tot 0,1 bitcoin. Dat kan je allemaal terugvinden op de bitcoin blockchain, alle bitcoin transacties zijn namelijk openbaar. Je weet niet wie er gedoneerd heeft, want adressen zijn anoniem. Wel kan je zien hoeveel donaties er zijn geweest en voor welk bedrag.

Het sturen van een bitcoin donatie gaat sneller dan het versturen van een internationale bankoverschrijving. Wil je geld overmaken naar Australië, dan duurt dat doorgaans een paar werkdagen. Soms kan het sneller, maar dan betaal je meer transactiekosten. Een bitcoin transactie duurt een paar minuten, en de transactiekosten zijn minimaal.

En heb je geen bitcoin? Dan kan je ook doneren in ether, bitcoin cash, litecoin en binance coin:

Meer goede doelen

Cryptocurrency voor donaties is populair. Wereldwijd zijn er verschillende succesvolle verhalen. Zo haalt EatBCH bitcoin cash op om hoger te bestrijden in Venezuela. En een Amerikaans basketbalteam haalt geld op voor het goede doel door ether te minen. Hoewel dat gezien de ether koers in 2019 misschien een minder goed idee was geweest.

Maar het zijn niet alleen individuen of kleine gemeenschappen die een fonds beginnen. Zo heeft cryptocurrency exchange Binance een eigen platform voor goede doelen. De exchange richt zich bijvoorbeeld op het bouwen van scholen in Afrikaanse landen.

En het mooie is, alles is openbaar omdat de blockchain dat toelaat. Je kan per doel zien hoeveel er is opgehaald. Doneren met cryptocurrency zorgt zo voor een stuk meer transparantie.

Heb jij al eens gedoneerd met cryptocurrency?

Leave a Reply