Bitcoinblog

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Nu doorpakken!

By 6 januari 2020No Comments

2020 is nu dan echt van start gegaan en nadat de koers van bitcoin op 2 januari even kort dipte onder de $7.000 tot een niveau van $6.903 op cryptocurrency exchange Coinbase waren het wederom de bears die de strijd verloren in deze zone. De dip van afgelopen week was voor mij positief in twee opzichten:

  • Het support werd wederom bevestigd in de zone van $6.000
  • De koers maakte een hogere low waarbij de vorige low zich bevond op $6.430.

De koers bevindt zich nu op het redelijk belangrijke weerstandsniveau van $7.500 welke wij de afgelopen weken een aantal keer hebben besproken.

bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_nu_doorpakken_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

De koers van bitcoin piekte vandaag al even tot een niveau van $7.580, maar ik zie wel dat op dit niveau het volume opdroogt en er veel twijfel ontstaat waarna de koers – net als de voorgaande keren rond dit niveau – terrein verliest en weer iets terugveert. Een dagelijkse close boven de $7.500 is van belang op dit moment en het liefst boven de $7.600, want ik vind de actie erg dun op het moment. Een dagelijkse close boven de genoemde niveaus is in mijn optiek een minimale vereiste om een goede basis te bieden voor een echte 2020-rally, maar het is niet enkel de close boven dit niveau die ik wil zien. Ik wil ook volume zien. Vertrouwen! Indien het niveau van de $7.500 is verslagen ligt de volgende belangrijke weerstand nog steeds bij de $7.800, want als de koers van bitcoin dat niveau succesvol heeft gebroken dan kunnen we stellen dat de koers de consoliderende actie die begon rond 20 december achter zich heeft gelaten.Wil je meer van David lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:Mocht het vandaag toch niet lukken om het niveau van $7.500 goed te breken dan wil ik op zijn minst een hogere low zien. De vorige low staat nu dus op $6.903 en bij een eventuele retrace zou ik dus willen zien dat de koers boven dit niveau blijft, waarbij ik wel moet zeggen dat het mijn voorkeur geniet dat de koers boven de $7.250 blijft, omdat dit van meer kracht bij de bulls zou getuigen. Dat gezegd hebbende zou überhaupt een hogere low al goed zijn.

bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_nu_doorpakken_afbeelding2Afbeelding 2: Wekelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

De wekelijkse grafiek van bitcoin zoals weergegeven in afbeelding 2 ziet er in mijn optiek veelbelovend uit. De momentum-indicatoren laten zeer veel ruimte zien voor een swing naar boven en vooral de lange wicks aan de onderkant van de candles getuigen van sterk support maar hoe mooi het er ook uitziet: het is wel tijd dat de bulls nu doorpakken! Hou de koers goed in de gaten want het wordt volgens mij een heel spannende week. Als de koers naar boven schiet zou het nog wel eens snel kunnen gaan. Als de koers alsnog iets dipt dan zou je kunnen kijken naar een mooie entry rond de $7.000, afhankelijk van de manier waarop de dip tot stand komt (veel volume is afblijven!). Maar goed, zoals ik al een tijdje beschreef ben ik nog steeds van mening dat de onderliggende krachten in de markt bullish zijn en zouden we komende dagen nog wel eens de confirmerende move naar boven kunnen zien.

Tot volgende week!

Leave a Reply