blog

Bitcoin geen 1 miljoen dollar in 2020: ‘Ik ga mijn penis niet opeten’

By 6 januari 2020No Comments

John McAfee komt terug op zijn weddenschap van eind 2017. Toen zei McAfee dat bitcoin eind 2020 een miljoen dollar waard zou worden. Gebeurt dat niet, dan zou hij zijn geslachtsdeel opeten.

Nu is het 2020, en voelt McAfee waarschijnlijk de druk van zijn uitspraak:

Het was allemaal een list

In zijn tweet vertelt McAfee dat zijn voorspelling een list was om meer gebruikers te werven. Waarschijnlijk verwijst hij daarmee naar zijn eigen platform, een decentrale beurs om te handelen in cryptocurrency’s.

Die list heeft gewerkt, veel nieuwsplatforms hebben geschreven over zijn voorspelling. En ja, ook wij hebben meerdere artikelen over hem geschreven.

Bitcoin is Ford Model T

Volgens John McAfee is bitcoin een ouderwetse technologie. ‘Nieuwere blockchains’ hebben volgens hem meer mogelijkheden op het gebied van privacy, smart contracts, gedistribueerde apps en meer. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op altcoins, denk bijvoorbeeld aan EOS, Stellar en Monero.

McAfee gelooft niet dat bitcoin de toekomst is, hij vergelijkt bitcoin met de Ford T. Dat is de allereerste auto die in massaproductie genomen is. De Ford T was revolutionair, maar werd daarna ingehaald door andere modellen auto’s. McAfee verwacht dat bitcoin hetzelfde lot wacht.

1 miljoen dollar is misschien ook wat optimistisch

Maar heeft John McAfee nog kans om gelijk te krijgen met zijn voorspelling? Het lijkt er op dit moment niet op. Deze website houdt bij hoeveel bitcoin nog moet stijgen voordat McAfee’s voorspelling uitkomt. Als bitcoin eind 2020 een miljoen dollar is, dan zou de koers nu op ongeveer 175.000 dollar moeten staan. Dat is nu nog ver weg.

En over voorspellingen gesproken, durfkapitalist Tim Draper gelooft nog steeds dat bitcoin na de block halving kan stijgen naar 250.000 dollar. Daarvoor noemt hij verschillende redenen, onder andere de groei van het Lightning Network en de adoptie onder vrouwen.

Wat denk jij dat de bitcoin koers wordt eind 2020? Laat het weten in een reactie!

Leave a Reply