blog

Bitcoin stijgt richting 6.800 dollar en trekt zich los van AEX, Dow Jones en andere markten

By 20 maart 2020No Comments

In de afgelopen 24 uur hebben bitcoin en vrijwel alle andere crypto’s een herstel ingezet. Dit mocht ook wel naar de verliezen van de afgelopen week als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Dit en meer nieuws in onze laatste video:

Zet de trend door?

Veel altcoins, maar ook bitcoin, daalden naar hun laagste punt in maanden. Sommige altcoins tikte zelfs het laagste punt in een jaar aan.

Maar als de koersen groen zijn, dan is het makkelijk om snelle conclusies te trekken. Een daarvan is dat de cryptomarkt zich weer los heeft te maken van de traditionele financiële markten. Een belangrijkere vraag is of deze trend kan doorzetten.

Cryptocurrency’s herstellen een deel van de verloren waarde

De afgelopen 24 uur waren dus goed voor cryptocurrency’s. Op dit moment is bitcoin met maar liefst 21,5% gestegen. Ethereum doet daar nog een schepje boven op met 25,8%. Litecoin blijft ook niet achter met 21,97%. XRP doet het ook niet slecht met 15,76%. Maar de absolute knaller is voor bitcoin cash met maar liefst 30,89%.

Klik hieronder om alle koersen rustig te bekijken. Je vindt hier onder andere een interactieve koersgrafiek, een tabel met de ROI van de afgelopen tijd en het historische prijsverloop.

Bekijk de actuele koersen

Vlucht naar geld

De uitbraak van het coronavirus heeft veel regeringen ertoe gedwongen hun land (gedeeltelijk) af te sluiten. Dit heeft verregaande gevolgen voor de lokale economie en de financiële markten. Over de hele wereld daalden de aandelenmarkten. De meeste handelaren kozen eieren (in dit geval fiat) voor hun geld.

Bitcoin en andere digitale activa waren in eerste instantie hetzelfde lot beschoren. In slechts een paar maanden tijd daalde bitcoin bijvoorbeeld van 10.500 dollar tot iets onder 4.000 dollar.

Dat leek helemaal in lijn te zijn met de aandelenmarkten. Maar nu crypto aan het herstellen is en de traditionele markten rood blijven, is het de vraag of dit herstel aanhoudt.

Bitcoin kan doorgroeien naar 50.000

Een paar dagen geleden schreven wij dat de meningen uiteenlopen. Een van deze meningen komt van Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital. Hij verwacht dat bitcoin zomaar kan doorgroeien naar 50.000 dollar. Hij voegde eraan toe dat dit verband houdt met het feit dat verschillende opkomende markten nu de negatieve effecten ondervinden van het coronavirus.

Op dit moment zie je op de valutamarkten dat de dollar sterker wordt ten opzichte van alle andere valuta’s. Dit geldt dubbel zo hard voor valuta’s uit opkomende markten. Voor velen in deze landen geldt dat er geen simpele manier is om hun waarde in op te slaan, behalve bitcoin.

En daar is maar een beperkte voorraad van.

Leave a Reply