blog

Oud CEO Bakkt Kelly Loeffler verdacht van handelen met voorkennis vanwege coronavirus

By 20 maart 2020No Comments

Kelly Loeffler verkocht voor minimaal één miljoen dollar aan aandelen in de dagen en weken na een besloten vergadering over het coronavirus.

Verplicht melden

Het is als senator verplicht om je handel in aandelen te melden, en dat deed de republikeinse senator Loeffler dan ook. Ze meldde de eerste verkoop van haar (en die van haar man) aandelen op 24 januari. Op die dag kwam de Senate Health Committee bijeen om alle senatoren te informeren over Covid-19.

27 verkopen tegenover 2 aankopen

Die eerste transactie was een verkoop van aandelen in het bedrijf Resideo Technologies. Deze waren toen maximaal 100.000 dollar waard. De aandelenkoers van het bedrijf is sindsdien gehalveerd.

Hierna volgde nog 26 andere losse verkopen die zij samen met haar man tot half februari uitvoerden. In die tijd kocht ze ook aandelen en wel voor maximaal 250.000 dollar in Citrix. Dit bedrijf ken je misschien nog wel van een grootschalig datalek begin dit jaar. Echter, sinds het coronavirus is de aandelenwaarde van Citrix gestegen. Ook kocht ze voor maximaal 250.000 dollar aan aandelen van Oracle. Deze is sindsdien met 18% gestegen.

Het is illegaal voor leden van het Congres om te handelen op basis van niet-openbare informatie die is verkregen via hun officiële taken. Uiteraard is Loeffler het hier zelf niet mee eens laat ze weten in een tweet.

Ze schuift de verkopen af op adviseurs.

Niet alleen

Loeffler is de tweede bekende senator die grote aantallen aandelen verkocht tussen die briefing van 24 januari en de daling van de beursindexen van de afgelopen week. De republikeinse senator Richard Burr ging haar voor. Hij verkocht voor maximaal 1,5 miljoen dollar.

Loeffler trad op 6 januari in functie nadat ze was benoemd als vervanger van senator Johnny Isakson. Hiervoor was ze verantwoordelijk voor Bakkt. Bakkt heeft een grote stempel gedrukt op het cryptonieuws in 2019. Met de diensten van Bakkt kunnen institutionele beleggers met een verzekering hun bitcoins bewaren. Maar het belangrijkste is dat Bakkt futures aanbiedt op bitcoin.

Vanaf 6 januari tot en met 23 januari rapporteerde ze geen enkele aandelentransactie van rekeningen die haar eigendom waren of die van haar en haar man gezamenlijk.

Goede deals gemaakt

De 15 aandelen die Loeffler meldde te hebben verkocht, hebben gemiddeld meer dan een derde van hun waarde verloren sinds ze meldde dat ze waren afgelost. Aanvankelijk rapporteerde ze veel van de transacties als verkoop van aandelen die eigendom waren van haar man. Vorige week wijzigde ze de aanvraag om er rekening mee te houden dat de meeste van hen in gezamenlijk eigendom waren.

Loeffler is getrouwd met de eigenaar van de New York Stock Exchange. De NYSE valt onder de paraplu van Intercontinental Exchange. Ook Bakkt valt hieronder.

Leave a Reply