blog

Bitcoin nu 6.800 dollar, stijging van 77 procent in een week

By 20 maart 2020No Comments

Precies een week geleden raakte bitcoin de bodem van 3.800 dollar (3.520 euro). Met een stijging van 77 procent in een week staat de koers nu op ruim 6.800 dollar (6.350 euro). Kunnen we komende week nog meer van bitcoin verwachten?

Dit en meer nieuws in onze laatste video:

Bitcoin pakt 6.000 dollar weer terug

De afgelopen dagen leek de bitcoin koers steeds stabieler te worden. Ofja stabiel, koersschommelingen van 500 dollar op een dag zijn de nieuwe norm geworden. Op donderdag 19 maart schoot de prijs omhoog. Voor het eerst sinds 12 maart staat bitcoin weer hoger dan 6.000 dollar (5.575 euro). Tot dan toe is dat nog een weerstand geweest.

Half jaar aan koersbewegingen in een week

De koers beweegt nu ontzettend snel, en dat maakt het moeilijk om een goede voorspelling te maken van de prijs. Om je een beeld te geven, de vorige keer duurde het bijna een half jaar om het niveau van 6.000 dollar weer terug te winnen. Nu is dat bitcoin gelukt in krap een week tijd.

Koers uit bull flag gebroken, maar tegenstrijdige signalen

De prijs van bitcoin bewoog zich vanaf donderdagavond in een bull flag. Een bull flag herken je zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag.
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag.

Dat is positief, maar de RSI laat zien dat een correctie op korte termijn mogelijk is. Er is nu namelijk sprake van negatieve divergentie. De koers maakt een hogere top (bovenste grafiek), maar op de RSI (onderste grafiek) worden de toppen lager. De komende uren kan de koers daarom wat dalen. Bijvoorbeeld naar de bovenste trendlijn van de bull flag, op 6.300 dollar.

Wat kunnen we nu verwachten van de bitcoin koers?

Voor de komende dagen is het spannend of bitcoin de waarde van 6.600 dollar (6.130 euro) kan verdedigen, dat is de gele zone op de grafiek. Dit niveau is in november al een belangrijke ondersteuning gebleken. Nu ook?

Bullish
Als bitcoin 6.600 dollar kan behouden, dan wordt 7.300 dollar (6.800 euro) de nieuwe weerstand. Dat is de groene balk op de grafiek.

Bearish
Maar wat als bitcoin terugzakt? De eerste ondersteuning vinden we op 6.000 dollar (5.575 euro). In het meest negatieve geval maakt de koers een duik naar 5.600 dollar (5.200 euro), dat is de rode balk op de grafiek. Deze prijs was de afgelopen dagen even een weerstand, voordat bitcoin naar 6.000 dollar schoot.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de bitcoin koers? Check dan onze koerspagina.

Volg de bitcoin koers

Leave a Reply