blog

Bitcoin stijgt naar 9.400 dollar, zevende positieve week richting block halving

By 30 april 2020No Comments

Wakker worden, naar je telefoon kijken en zien dat de bitcoin koers tijdens die paar uur slaap weer met honderden dollars is gestegen, doet oude tijden herleven. Om 00:00 uur was bitcoin 8.700 dollar waard en op het moment van schrijven is de koers gestegen naar 9.400 dollar.

Zeven groene weken achter elkaar

We sluiten april positief af. Maar eigenlijk begon de run drie weken eerder. Dit is de zevende week achter elkaar dat bitcoin groene candles laat zien. Hieronder zie je de bitcoinkoers, waarbij elke candle (rode of groene streep) één week voorstelt. De waarde van bitcoin wordt uitgedrukt in dollars.

In de afgelopen drie jaar is het maar drie keer voorgekomen dat bitcoin 7 weken achter elkaar stijgt. De eerste keer was halverwege 2017. De koers groeide rustig door (rustig is relatief) in die zeven weken. Niet veel later konden we allemaal genieten van een all time high. Na die rustige groene zeven weken ging de koers parabolische omhoog.

De tweede keer was begin 2019. De koers herstelde van een crash naar 3.600 dollar en steeg vervolgens zeven weken. Net als die eerste keer was dat een rustige groei. Je zag dus dat de koers zich langzaam klaarmaakte voor een harde stijging. Uiteindelijk was het startsein van die stijging een mix van verschillende factoren, denk aan de Chinese President Xi die ter overstaan van zijn hele land verklaarde dat blockchain de standaard moet worden. Dat werd verkeerd geïnterpreteerd als steun voor bitcoin, maar het kwaad was al geschied.

Nu zijn we bij punt 3 beland. Deze situatie is iets anders, we schuren nu tegen een halving aan en de koersstijging volgt nu niet de weg der geleidelijkheid. Er vormt zich nu een mooie V.

Lange termijn en de bitcoin halving

Kijkend naar de lange termijn dan zien we een kanaal vormen. Die ontwikkelt zich al sinds eind 2017, toen bitcoin 20.000 dollar waard was. Dat wordt hieronder weergegeven door de twee blauwe strepen die naar elkaar toe bewegen. De groene balk is de halving.

De koers moet nog verder groeien naar 10.000 dollar rond de halving, wil het uit dit kanaal stappen. Dat leek twee maanden geleden nog onmogelijk, maar nu? Zoals de Amerikanen zo mooi zeggen: All bets are off.

Leave a Reply