blog

Amerikaanse Centrale Bank blijft dollars printen tijdens coronavirus, ontsnap met bitcoin

By 30 april 2020No Comments

Gisteren sprak Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve tijdens een livestream over het stabiliseren van de economie tijdens het coronavirus. Hij bevestigde dat de FED door de Treasury en door hypotheek gedekte effecten zal blijven kopen.

Meer geld vanwege coronavirus

Dit zei hij nogmaals in een gesprek met journalisten na een tweedaagse vergadering van de FED. Powell verklaarde namelijk dat de FED ongekende leningsbevoegdheden inzet met steun van het Congres en de Treasury, totdat de economie hersteld is.

We gaan voor het tweede kwartaal economische gegevens zien die slechter zijn dan alle gegevens die we voor de economie hebben gezien. En ze zijn een direct gevolg van de ziekte en de maatregelen die we nemen om ons ertegen te beschermen.

Niet duurzaam voor economie

Hij erkent dat er meer geld op de markt komt dan goed is voor de economie, het is geen duurzaam pad wat de VS bewandelt.

We zitten al een tijdje niet meer op dit pad, wat betekent dat de schuld sneller groeit dan de economie. Dit is niet het moment om op deze zorgen in te gaan. Dit is het moment om gebruik te maken van de grote fiscale macht van de Verenigde Staten om te doen wat we kunnen om de economie te ondersteunen en om dit te doorstaan ​​met zo min mogelijk schade aan de langetermijnproductiecapaciteit van de economie.

Aandelen stijgen, werkloosheid neemt toe

Dat zie je ook aan de koersen van de grote aandelenbeurzen. Alle indexen stijgen, terwijl de werkloosheid toeneemt. Dat valt bijna niet met elkaar te rijmen. Het is ongezond. Maar de gezondheid van de financiële huishouding is verschoven naar de lange termijn:

De tijd zal weer komen, en redelijk snel, denk ik, waar we kunnen nadenken over een langetermijnmanier om ons fiscale huis op orde te krijgen, en dat moeten we absoluut doen. Maar dit is niet het moment, naar mijn persoonlijke mening. Eerst moeten we een strijd winnen.

Heropenen economie

Powell zegt dat de heropening van de economie de volgende fase zal zijn. Hij verwacht dat dit proces traag en hoogst onvoorspelbaar zal zijn.

Het begint op te lopen naarmate mensen terugkeren naar hun normale uitgavenpatroon. Maar de kans is groot dat het niet helemaal teruggaat naar waar we waren, want totdat mensen erop vertrouwen dat het virus echt onder controle is, zullen ze waarschijnlijk enigszins terughoudend zijn om bepaalde soorten activiteiten uit te voeren.

Hij verwacht dat het nog wel even duurt voordat Amerika de werkloosheidcijfers onder controle krijgt.

Ontsnap aan deze gekte met bitcoin

Wat het beleid van de belangrijkste Centrale Bank van de wereld ook is, bitcoin blijft groeien. Blok na blok. Dat is ook de conclusie van crypto analist Marty Bent, hij gebruikt hiervoor de langste zin die de mens ooit geschreven heeft:

We beleven een perfecte shit-storm van incompetentie van de Centrale Bank, economische kwetsbaarheid veroorzaakt door decennia van groeiende globalisering, economische activiteit die tot stilstand komt door shutdowns veroorzaakt door de verspreiding van een virus, en verwarring op grote schaal terwijl onze apenhersenen proberen om ons aan te passen aan de lawine van informatie die dagelijks door onze hersenen stroomt terwijl we verder het informatietijdperk binnensluipen.

Welk alternatief is er dan? Bent:

Terwijl de Amerikaanse regering doorgaat met het afsluiten van de economie terwijl ze dollars op de bankrekeningen van Amerikaanse burgers stort, zal het voor mensen steeds moeilijker worden om de legitimiteit van het monetaire systeem niet in twijfel te trekken.

Je kunt nooit met volle zekerheid zeggen dat een stijging van de bitcoinkoers tot stand komt door één katalysator, maar de timing lijkt wel te kloppen. Het lijkt of Amerikaanse burgers zich keren tegen de Centrale Bank door bitcoin te kopen.

Leave a Reply