blogExchanges

Vacatures in cryptocurrency en blockchain verschuiven

By 30 april 2020No Comments

Een van de trends om het komende kwartaal in de gaten te houden zijn de werkloosheidscijfers. Maar net zo belangrijk is hoe talent zich tussen de verschillende industrieën bewegen. Dit geeft aan dat de ene sector groeit, terwijl de andere krimpt. En de relatief veilige sector van Big Tech lijkt aan de winnende hand.

FAMGA domineert markt

FAMGA (Facebook, Apple, Microsoft, Google, Amazon) zal de wereld van het werven van technische geschoolde medewerkers blijven domineren. Ondanks wat je van deze bedrijven vindt, mensen hebben nu eenmaal een baan nodig. En weinig bedrijven hebben meer dan genoeg geld en relatief monopolistische posities als Big Tech.

De cryptocurrency industrie ziet een soortgelijke verschuiving.

Verschuiving naar veilige havens

Je ziet namelijk een vlucht naar veiligheid, ook is de markt bezig met een meedogenloze prioritering van projecten die werkelijke real-world vooruitzichten op korte termijn hebben. In de afgelopen weken zijn honderden banen verloren bij bedrijven als BitGo, dataverkopers zoals Chainalysis en Elliptic, en Ethereum ontwikkalaar ConsenSys.

De grote winnaars in de crypto industrie, althans in het Westen, zijn de cryptobeurzen. Denk aan Coinbase, Kraken maar ook oude ICO’s die nog steeds teren op hun goedgevulde wallets uit 2017. Tot die conclusie komt onderzoeksbureau Messari.

Grote, wereldwijde beurzen zoals Binance, Huobi, FTX en anderen gaan ook gewoon door met bouwen. Hiervoor blijven ze investeren in hun talentenvijver. Dat doen ze ook in het westen. Deze beurzen concurreren met elkaar en blijven daarom nieuwe producten bouwen en uitbreiden naar andere lucratieve markten. Coinbase werkt bijvoorbeeld aan leningen en investeert flink in stablecoin bedrijven. Kraken beweerde begin dit jaar dat ze met 350 nieuwe werknemers wil uitbreiden.

ICO’s zijn reddende engelen

Messari schrijft dat veel bedrijven in de crypto-industrie nog teren op de overvloed aan kapitaal die ze in hun ICO-tijd hebben binnengehaald. Dit heeft veel banen en bedrijven opgeleverd. Zonder die ICO’s zou er een exodus van ontwikkelaars plaatsvinden, vergelijkbaar met de bearmarkt van 2015.

Bedrijven zoals Ripple, Stellar, Tezos Foundation en BlockOne hebben miljarden dollars op de balans staan. Hiermee kunnen ze niet alleen overleven, maar ook andere projecten opkopen of financieren.

Kom werken in de crypto industrie

Dat is een mooi bruggetje naar de situatie bij BTC Direct en BLOX. Ook wij hebben vacatures te vervullen. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar een product owner, developers en medewerkers support.

Bekijk onze vacatures

Leave a Reply