blog

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

By 23 september 2020No Comments

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar volgens een belangrijke indicator kunnen deze investeerders wel een eeuwigheid wachten. Volgens kwantitatief analist PlanB zal de bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar (5.738 euro) zakken. Hoe zit dat?

Altijd boven het gemiddelde

Volgens de anonieme analist beweegt de bitcoin koers altijd boven het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 weken, ofwel de 200-weken moving average (MA). Dat laat hij zien op onderstaande tweet, de koers is nog nooit onder dit niveau geweest.

PlanB in een tweet eerder deze maand: β€œDe 200-weken MA bevindt zich op 6.600 dollar en stijgt met ongeveer 200 dollar per maand. Merk op dat dit gemiddelde nooit daalt. Bitcoin heeft de maand nog nooit onder de 200-weken MA gesloten.”

Een sterke ondersteuning

De 200-weken MA is dus een sterke ondersteuning op de lange termijn. Dat zie je beter wanneer je wat inzoomt op de grafiek. Elke candle stelt een week voor, je kijkt naar de koershistorie van eind 2017 tot en met nu. De groene lijn is de 200-weken MA.

Eind 2018 vond bitcoin ondersteuning op de groene lijn, precies op dat niveau stuiterde de koers weer omhoog. Dat zie je aan de eerste cirkel op de grafiek.

De tweede cirkel is na de crash in maart door de uitbraak van het coronavirus. Je ziet dat bitcoin even moeite had om ondersteuning te vinden. Op het dieptepunt was bitcoin nog maar 3.940 dollar (3.374 euro) waard, ruim onder de groene lijn. Toch herpakte ’s werelds eerste cryptocurrency zich sterk, de prijs is sindsdien meer dan verdubbeld!

De 200-weken MA is in al die tijd niet gezakt. Dat komt omdat de lijn het gemiddelde pakt van de lange termijn, tweehonderd weken is de koershistorie van bijna vier jaar. En ondanks alle pieken en dalen blijft de trend op deze termijn positief. Blijft de geschiedenis zich herhalen, dan sluit bitcoin de maand nooit meer onder 6.700 dollar (5.738 euro) af.

Leave a Reply