blog

Bitcoin moet volwassener worden dan Elon Musk

By 14 juni 2021No Comments

Tom Lee zegt dat bitcoin volwassen moet worden, de koers beweegt nog te hard mee met de tweets van Elon Musk. Ook zegt hij dat de afgelopen maanden er nog weinig tot geen institutionele impact op de markt is. Lee is niet zo maar iemand, hij is Managing Partner van Fundstrat.

Bitcoin moet opmerkingen Musk ontgroeien

De relatie tussen de CEO van Tesla en bitcoin is er eentje van haat en liefde. Welke emotie Musk ook kiest in 2021, hij tweet erover en dit heeft een substantieel effect op de koers. Nadat Tesla (en Musk) bekend maakte dat ze voor 1,5 miljard dollar bitcoin had gekocht, schoot de waarde naar nieuwe all-time highs. Toen de CEO van het bedrijf daarentegen het hoge energieverbruik voor het minen van bitcoin aankaartte, en daaropvolgend BTC-betalingen aan Tesla stopzette, zakte de koers juist weer in.

Gisteren weer een voorbeeld van zijn mogelijke impact op de koers. Musk zei dat Tesla BTC-betalingen zou accepteren zodra ‘er bevestiging is van redelijk (~ 50%) gebruik van schone energie door miners.’

Zelfs Nu.nl schreef hierover, zij het op een wat cynische toon. De bitcoin koers was al stijgende, en werd zeker niet afgeremd door deze tweet. Bitcoin is sinds gisteren met 12% gestegen en zelfs bijna 40.000 dollar waard. Vorige week zei Magda Wierzycka, een miljardair uit Zuid-Afrika, dat haar landgenoot Musk de prijzen expres manipuleert voor zijn persoonlijk gewin.

Werkelijke impact Elon Musk

Maar zoals je in de grafiek hieronder kunt zien, was de bitcoin koers al stijgende toen hij begon te tweeten. Vlak daarna steeg bitcoin verder, dat zou je het Elon-effect kunnen noemen. Of niet. In dit geval is het onduidelijk.

Bron: Tradingview

Meer institutioneel geld nodig

Thomas Lee van Fundstrat, vindt dat de markt nog niet volwassen genoeg is als de koers zo hard reageert op een bericht van één bedrijf of één individu. Dit is voor hem een bevestiging dat de impact van zogenaamde institutionele investeerders gering is. Er zit nog niet genoeg institutioneel geld in bitcoin. Wij schrijven vaak over miljardairs in institutionele investeerders die interesse hebben in bitcoin, of zelfs bitcoin hebben gekocht. Maar die aantallen zijn een druppel op een gloeiende plaat.

Zakenman Kevin O’Leary (van Sharktank) is het hier ook mee eens. Hij zegt dat financiële instellingen nog niet overtuigd zijn, en wellicht pas overtuigd raken als het imago rondom de klimaatimpact van bitcoin verandert. Maar als dat eenmaal gebeurt, verwacht O’Leary een prijsstijging van jewelste.

Leave a Reply