blog

Bitcoin Miami Convention 2021, wat is de impact?

By 3 juni 2021No Comments

Zonder Covid, zouden we nu massaal festivals en conferenties bezoeken. Het is lastig om daar nu van te genieten, tenzij je een bitcoiner bent. Vorige week was Consensus, een virtuele bitcoin conferentie georganiseerd door Coindesk. Deze week gaat Bitcoin Convention 2021 van start in Miami. En het belooft een waar spektakel te worden. Zo’n beetje elke bekende bitcoiner is al aanwezig.

50.000 mensen in 2 dagen

Crypto-miljardairs, atleten en politici komen deze week naar Miami voor de grootste Bitcoin-conferentie ooit. Naar verwachting trekt dit evenement 50.000 mensen, het loopt van vrijdag 4 juni tot en met 6 juni.

Blockchain-pioniers en crypto celebs, waaronder Twitter’s Jack Dorsey, computerwetenschapper Nick Szabo, skater Tony Hawk, bokser Floyd Mayweather, politici zoals de burgemeester van Miami, voormalig congreslid Ron Paul en senator Cynthia Lumis zullen allemaal spreken op het tweedaagse evenement in het Wynwood’s Mana Convention Centrum.

Flinke prijskaartje

Normale tickets met een minimaal prijskaartje van 1500 dollar zijn allemaal uitverkocht. Ondertussen krijgen degenen die 20.000 dollar neerleggen een Whale-pass. Ook kun je meedingen met een online veiling. Win je deze, dan krijg je een NFT, een levenslang geldige Whale-pass voor jou en een +1, drie dure flessen champagne, een ontmoeting met Tony Hawk en tickets voor een bokswedstrijd van Mayweather.

Ross Ulbricht spreekt!

Hoewel het evenement vrijwel uitverkocht is, hebben de organisatoren gisteren nog iets heel gaafs gedeeld. Ze kondigden een interview aan met de enige echte Ross Ulbricht, live vanuit de gevangenis. De Dread Pirate Roberts zelf, de maker en hoofdpersoon achter de legendarische Silk Road-marktplaats op het darknet. Op dit moment zit hij een gevangenisstraf uit van twee keer levenslang plus veertig jaar.

Invloed op bitcoin koers

Na de daling van de bitcoin koers in mei, is een opwaartse beweging op dit moment wel gewenst. De koers lijkt in aanloop naar de conferentie al te stijgen. Kan Bitcoin 2021 een katalysator worden om de slapende reus wakker te maken? Mogelijk. Desalniettemin zal het zeker het moreel verhogen en ervoor zorgen dat bitcoiners van de klas van 2021 genoeg mogelijkheid krijgen om waardevolle informatie en standpunten tot zich te nemen.

Jeff Ross van Vailshire Capital goot de conferentie in een technische analyse jasje.

Hoe volg je de conferentie vanuit Nederland?

Gelukkig hoef je niet per se een ticket te boeken om mee te genieten. Op YouTube kun je gratis meekijken. Dit is de livestream van dag 1, en dit van dag 2.

Leave a Reply