blog

Bitcoin analyse: licht aan het einde van de tunnel? 40.000 dollar in zicht

By 3 juni 2021No Comments

Bitcoin heeft de smaak weer te pakken! Langzaam maar zeker sluipt de crypto richting de psychologische weerstand van 40.000 dollar (32.840 euro). Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Door belangrijk niveau

We beginnen deze analyse met de weekgrafiek, daarin zien we drie belangrijke niveau’s. Bitcoin vond vorige week nog ondersteuning op 33.200 dollar (27.241 euro), de onderste blauwe lijn op de grafiek. Belangrijk, want ook in januari bleek dit een stevige steun. Dit vormt een mooie basis voor de weg omhoog.

Op dit moment beweegt de huidige weekcandle nét boven de grens van 38.000 dollar (31.180 euro). En dat is mooi, want in januari was dit prijsniveau nog een sterke weerstand.

Lukt het bitcoin om de week boven dit niveau af te sluiten? Dan ligt op weekniveau de weg helemaal vrij naar 45.000 dollar (36.924 euro), de bovenste blauwe lijn op de grafiek. Op deze lijn stuiterde de prijs tussen februari en halverwege mei telkens omhoog, en dit kan nu opnieuw een belangrijke zone zijn.

Gemixte signalen

Ook op de daggrafiek begint de zon steeds meer te schijnen. Maar bitcoin heeft nog wel wat barrières te doorbreken voordat we pas echt feest kunnen vieren. 

Allereerst is de koers nu nog gevangen tussen 30.000 dollar (24.618 euro) en 40.600 dollar (33.316 euro), de twee blauwe lijnen op de daggrafiek hierboven. Om echt te spreken van een stijgende trend moet de koers in ieder geval door de bovenste trendlijn heen breken.

De twee andere lijnen op de grafiek zijn voortschrijdende gemiddelden, of ook wel moving averages. De rode lijn is de 50-dagen moving average, die de koersbeweging op korte termijn weergeeft. De groene lijn is de 200-dagen moving average, en beweegt mee met de lange termijn.

Duikt de rode lijn onder de groene lijn, dan is er sprake van een death cross. En zoals je gisteren las in onze analyse, kan dat wel eens slecht uitpakken voor bitcoin.

Maar weet bitcoin snel door te breken, dan kan een death cross nog worden afgewend. Het blijft spannend om de koers te volgen!

Uitbraak uit driehoek

Gisteren schreven we dat de bitcoin koers in een symmetrische driehoek bewoog. Het koersdoel bij een daling was rond de 22.700 dollar (18.635 euro).

Maar bitcoin is eigenwijs en kiest zijn eigen weg. De koers is toch aan de bovenkant uitgebroken. Het koersdoel bij een uitbraak uit zo’n driehoek is zo groot als de opening aan de linkerkant. Dit betekent dat als het doel bereikt wordt, BTC ongeveer 51.000 dollar waard kan zijn.

Wat verwachten we van bitcoin?

Combineren we de laatste twee grafieken? Dan krijgen we onze verwachtingen voor de komende dagen. Zoals altijd beschrijven we twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Stijgt bitcoin naar het koersdoel van de driehoek, dan kunnen we in de komende dagen 51.000 dollar verwachten. Dat is de bovenste blauwe lijn op de grafiek. Maar eerst moet bitcoin nog de pittige weerstand van 40.600 dollar zien te overbruggen, de middelste blauwe lijn.

Bearish

Maar wat als bitcoin terugzakt? In dat geval vindt de koers de bodem op 30.000 dollar, net als enkele weken geleden.

Leave a Reply