blog

Bitcoin laat zelfde patroon zien als april 2019, toen koers naar 14.000 dollar ging

By 21 maart 2020No Comments

Na een koers die gevoelsmatig anderhalf jaar alleen maar omlaag ging, veranderde er iets op 1 april 2019. Bitcoin zag het licht en steeg binnen 24 uur met 25% in waarde.

Koersstijging leek onwaarschijnlijk

Als je al anderhalf jaar gewend bent dat de koers daalt, dan is zo’n koersstijging nauwelijks te geloven. Velen deden dit dan ook af als één groene candle die daarna als een nachtkaars uit zou gaan.

Achteraf is het makkelijk praten natuurlijk, en daarom doen wij dat dan ook. De koers steeg hierna nog maanden door tot ongeveer 14.000 dollar. b.biddles analyseerde bitcoin vanaf eind 2018 tot aan de prijsstijging en herkende hier een BARR bottom in. Dat zie je hieronder.

BARR staat voor bump-and-run-reversal. Dit patroon wordt gekenmerkt door een aantal prijstrends:

  1. een neerwaartse trend die leidt tot een enorme, verticale uitverkoop
  2. een dieptepatroon waarbij de prijzen consolideren tijdens de eerder genoemde neerwaartse trend
  3. een rally voorbij de neerwaartse trendlijn van punt 1
  4. een terugkeer naar de trendlijn voor een hogere stijging die de bodem ver achter zich laat

Tijdreiziger ziet tijd terugkomen

Hoe vergezocht dit patroon ook lijkt, de recente prijsactie van bitcoin lijkt eenzelfde patroon te vormen.

BTC Time Traveler ziet dit patroon weer verschijnen. Deze trader ziet hetzelfde als b.biddles vorig jaar zag: ‘A textbook BARR bottom.’

De grafiek van de tijdreiziger laat de koers van bitcoin vanaf 7 maart tot vandaag zien. Je ziet eigenlijk dezelfde kenmerken als in april 2019. Namelijk een neerwaartse trend die leidt tot een verticale crash, de consolidatie onderaan, een rally voorbij die neerwaartse trendlijn , en een terugkeer naar de trendlijn om deze als ondersteuning te gebruiken.

De eerder genoemde b.biddles bevestigt dit ook bovenaan dit artikel. Hij ziet hetzelfde patroon weer verschijnen. Daarbij merkt hij wel op dat de macro-economische factoren nu nog niet helemaal duidelijk zijn. In april 2019 was de hele wereld nog vol aan het genieten van de langste bullmarkt ooit.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de bitcoin koers? Check dan onze koerspagina.

Volg de bitcoin koers

Leave a Reply