Bitcoinblog

Bitcoin koers stijgt naar één miljoen pond door Brexit

By 7 november 2019No Comments

Wat heeft de Brexit voor effect op de koers van bitcoin? Volgens cryptocurrency experts uit Groot-Brittannië kan de Brexit zomaar positief zijn voor de bitcoin koers. Onlangs werd bekend dat de Brexit is uitgesteld tot 31 januari 2020. Maar een Brexit lijkt net een Bitcoin ETF, misschien wordt het wel oneindig vooruitgeschoven.

‘Bitcoin wordt miljoen pond na de Brexit’

Dat is de gewaagde voorspelling van Josh Riddet, CEO van Easy Crypto Hunter. Volgens Riddet zoeken investeerders in tijden van financiële onzekerheid stabielere markten zoals goud en zilver. Maar ook bitcoin kan worden gezien als een veilige haven.

Bitcoin overschrijdt landsgrenzen en wordt niet beïnvloed door politieke beslissingen. En daarom wordt de prijs van bitcoin volgens Riddet niet negatief beïnvloed door politiek drama.

‘Brexit heeft weinig impact op de wereldwijde cryptomarkt’

William Thomas, CEO van Cryptomate, gelooft dat een no-deal Brexit gunstig kan zijn voor bitcoin. In een interview met news.bitcoin.com zegt hij: ‘In dat geval zal er grote onzekerheid zijn binnen financiële instellingen van Engeland en de EU.’

Een no-deal Brexit houdt in dat er geen akkoord komt tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en Europa. In dat geval is het VK direct gescheiden van Europa en zijn er onderling geen handelsafspraken. Als er wel een deal (akkoord) komt, dan komt er een overgangsperiode tot 1 januari 2021, mits deze niet wordt uitgesteld.

Maar Thomas is niet zeker of een no-deal Brexit een grotere vraag schept voor bitcoin en cryptocurrency in het algemeen. ‘Ik verwacht dat we een stijgende beweging zien van bitcoin ten opzichte van de Britse pond. Maar de Britse markt heeft maar een klein aandeel in de wereldwijde cryptomarkt. Wereldwijd zal de Brexit daarom misschien niet zo’n groot effect hebben op de koers van bitcoin.’

Of de Brexit invloed heeft op de bitcoin koers? Dat is nog even afwachten. Houd onze bitcoin koerspagina in de gaten om altijd op de hoogte te blijven.

Leave a Reply