Bitcoinblog

Bitcoin koers is besluiteloos, waarom ik me erin berust

By 9 april 2021No Comments

Op dit moment zie ik nogal wat ruis ontstaan. Veel mensen zien het blijven hangen van de bitcoin koers als enkel bullish of bearish. Zo’n consolidatie waarbij de koers niet doorzet is vaak funest voor posities. Elke keer dat mensen de koers checken zullen ze mogelijk van gedachte veranderen omdat er een kleine schommeling plaatsvindt.

Op dit moment houd ik persoonlijk dan ook de zoomfunctie uitgeschakeld. Op de hogere tijdframes heb je meer overzicht in dit soort situaties en kun je gemakkelijker inspringen als de koers weer een trend heeft gekozen.

bitcoin_koers_is_besluiteloos_waarom_ik_me_erin_berust_grafiekAfbeelding 1: Dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

We zien hierboven dat we op wat getouwtrek na een relatief saaie week achter de rug hebben. Zodra we de expansie krijgen van de Bollinger bands zal de koers bepaald worden. Voor mij is het zo simpel als kopen van de retest als we door de $60.000 breken. Hiermee zou de koers verder kunnen doortrekken naar de eerste zone van $65.000-67.000 en hier voorbij.

Indien we onder de vorige wicks belanden, onder de $56.000, dan houd ik mijn ogen stijf gericht op die zone rond de $40.000. Hiermee zou er flink wat pijn door de markt trekken en in een later stadium zullen de paniekverkopers duurder hun coins terugkopen; een beetje in lijn met 2017 waar er ook af en toe flinke shakeouts waren. De mensen die er toen al bij waren zullen de China en India FUD (Fear, Uncertainty and Doubt; het verspreiden van negatief sentiment) zich nog wel herinneren.

Wat zal dit met altcoins doen?

In principe denk ik dat altcoins in beide scenario’s kortstondig wat pijn zullen voelen. Zodra bitcoin de benen neemt richting de $70.000 zullen altcoins in BTC-waarde terrein prijsgeven, terwijl bij een shakeout naar de $40.000 altcoins een wedstrijd kunnen houden wie het eerste op -50% staat. Wie gaat deze race winnen?

De koers lijkt momenteel wat besluiteloos en ik heb de berusting dat ik even zal afwachten tot er weer een trend zichtbaar is. Zodra deze zich laat zien zijn we voor een aantal weken weer onder de pannen.

Voor nu een ontzettend goed weekend gewenst en hou de site in de gaten voor spannende nieuwe updates!

Leave a Reply