blog

300 miljoen dollar opgehaald voor verzekeringen met bitcoin als onderpand, nieuwe producten in de maak

By 9 april 2021No Comments

Bitcoinbedrijf NYDIG heeft gisteren 100 miljoen dollar opgehaald bij verzekeringsmaatschappijen. Dat komt bovenop de 200 miljoen dollar die ze een week eerder van verschillende partijen kregen.

Dat is ontzettend groot nieuws, zoals Saifedean Ammous hierboven tweet. NYDIG kan nu infrastructuur bouwen zodat ze bitcoin kunnen kopen en bewaren om de koopkracht van klanten te beschermen. De verzekeringswereld kan wel getypeerd worden als een conservatieve sector, en het feit dat bitcoin een rol gaat spelen, wordt momenteel onderschat.

300 miljoen dollar steun

In totaal heeft NYDIG nu 300 miljoen dollar opgehaald bij verzekeraars. Vorige week werd bekend dat ze 200 miljoen ontvingen van MassMutual, New York Life en anderen. De laatste 100 miljoen is opgehaald bij onder andere Liberty Mutual en Starr Insurance. Dit zijn allemaal grote spelers in de Amerikaanse verzekeringswereld.

Goed over nagedacht

Bitcoin wordt dus omarmd door instellingen die al decennia bestaan, sommige al meer dan een eeuw. Dit soort bedrijven neemt dit niet lichtzinnig en hebben hier grondig onderzoek naar gedaan. De conclusie van de due diligence van enkele van de grootste verzekeraars in de VS is dat ze bitcoin moeten bezitten om de waarde van de claims die ze beheren te beschermen. Groot nieuws dus.

Bitcoin tegen afnemende koopkracht

Ross Stevens is de voorzitter van NYDIG en hij verwoordt het goed:

‘Fiat-depreciatie veroorzaakt inflatie in fiat-premies, terwijl de koopkracht van claims instort. We zien een betere, door bitcoin aangedreven toekomst voor de miljarden die elk jaar afhankelijk zijn van de verzekeringssector.’

NYDIG kan door al deze investeringen bitcoinverzekeringsproducten ontwikkelen, en de financiële steun van grote Amerikaanse verzekeraars laat zien dat ze hier niet alleen in staan.

Hoe die producten eruit zouden kunnen zien, is op dit moment nog niet duidelijk. Stevens liet doorschemeren dat ‘nieuwe bitcoin-gedenomineerde producten voor wereldwijde verzekerden’ in de maak zijn. Naast de verzekeringstak, helpt NYDIG banken, bedrijven, instellingen en individuen met hoge-inkomens aan bitcoin.

Leave a Reply