blog

Analyse: kan Bitcoin profiteren van beursgang Coinbase?

By 9 april 2021No Comments

Het wordt spannend! Bitcoin beweegt de laatste dagen niet veel, maar als je de cryptocurrency wat langer volgt, weet je dat dit stilte voor de storm is.

Maar ondertussen broeit er van alles in de cryptowereld. Cryptobeurs Coinbase bereidt zich voor op een beursgang, bitcoinbedrijf NYDIG heeft 300 miljoen dollar opgehaald, en State Street wil zijn technologie aanbieden voor het traden van cryptocurrency’s. Laatstgenoemde partij is een vermogensbeheerder met meer dan 3 biljoen dollar in beheer.

Allemaal goed nieuws zou je zeggen, maar nu de bitcoin koers nog! Gelukkig zijn de vooruitzichten positief.

Nog steeds doel van 83.000 dollar

We beginnen deze analyse met de daggrafiek. Vergeleken met gisteren is er nog niet veel veranderd, bitcoin beweegt nog steeds in een driehoek met 83.000 dollar als koersdoel. In onze analyse van gisteren lees je hoe dat zit.

Het kan best nog wel even duren voordat bitcoin uitbreekt. Wacht de koers tot het einde van de driehoek, waar de lijnen samenkomen? Dan breekt bitcoin pas eind volgende week uit, rond zondag 18 april.

Maar het kan ook iets sneller gaan. Interessant om in de gaten te houden is de beursgang van Coinbase, vanaf 14 april zijn de aandelen van de Amerikaanse cryptobeurs verhandelbaar op de Nasdaq.

Coinbase is niet zomaar een beurs, het is èèn van ’s werelds grootste cryptobeurzen. De beurs wordt gewaardeerd op 69 miljard dollar en het bedrijf gaat 115 miljoen dollar aan aandelen uitgeven. Het positieve sentiment van deze beursgang kan de bitcoin koers een zetje geven, en zeker in combinatie met de oplopende driehoek is dat goed nieuws.

Driemaal is scheepsrecht?

Nog meer positief nieuws, want de bitcoin koers is al een tijd geleden uitgebroken. Dat zien we wanneer we inzoomen naar de vieruursgrafiek. De schuine trendlijn was eerst nog een weerstand, en bewijst zich nu als ondersteuning.

Is driemaal scheepsrecht? Dan kan de bitcoin koers binnenkort weer ouderwets knallen.

Wat verwachten we van bitcoin?

Combineer je de afgelopen twee grafieken, dan krijg je onze verwachting voor de komende dagen. De dikke blauwe trendlijnen geven de driehoek aan waarin bitcoin zich beweegt, en de dunne lijn is die van de vorige grafiek.

Bereikt bitcoin dit weekend een nieuw record? Of volgt er weer een mooi moment om de dip te kopen? We beschrijven twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bitcoin vond gisteren ondersteuning op 55.600 dollar (46.754 euro), op het punt waar de twee blauwe trendlijnen samenkomen. Lukt het de koers om dit positieve momentum vast te houden? Dan kan bitcoin stijgen richting de weerstand van 60.000 dollar (50.468 euro).

Breekt bitcoin uit de grote driehoek, dan wordt het uiteindelijke koersdoel van 83.000 dollar (69.794 euro) realistischer. Die prijs zal dit weekend waarschijnlijk nog niet bereikt worden.

Bearish
Maar wat als bitcoin zakt? De eerste ondersteuning vinden we op 57.130 dollar (48.040 euro), de bovenste oranje lijn op de grafiek. Niet ver daaronder kan 55.600 dollar (46.754 euro) ook als vangnet dienen.

Het is belangrijk dat bitcoin die ondersteuning vast kan houden, want het volgende steunpunt vinden we pas helemaal rond 51.300 dollar (43.138 euro). Dat is de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply