Bitcoinblog

Bitcoin koers in beeld, de achtbaan draait weer op volle toeren

By 25 juni 2021No Comments

De achtbaan draait weer op volle toeren. De sleutel tot succes in crypto ligt vaak verhuld in volume. Als je volume-climaxen volgt kom je vaak al een heel eind. De afgelopen week is maar eens temeer gebleken dat zonder plan de deksel op de neus te verwachten is. Op die golf van liquidaties met het breken van de $30.000 zakte de bitcoin koers weg tot laag in de $28.000. Hiermee denk ik wederom een hele club retailers buiten de boot geplaatst. Slechts enkele uren later stond de koers alweer dik 10% hoger. Vertwijfeld zullen velen momenteel aan de zijlijn staan. Lager dan de huidige koers verkocht, dus wat nu?

Op dit specifieke punt is het vrij lastig. Deze hele week hou ik tijdens de dagelijkse updates voor insiders de boel scherp in de gaten. Hierbij liet ik vallen dat mijn persoonlijk plan nog altijd onveranderd bleef. Ik heb rond die dip nog wat opgeschakeld. Ja, ik verwacht dat de koers de komende maanden in turbulentie terecht kan komen maar dat we nog hoger kunnen uitkomen. Een deel van de winsten die er vanaf $45.000 en hoger zijn uitgehaald komen er niet meer in. De rest heb ik absoluut nog goed vertrouwen in een flinke rush. Zolang er macro-economisch geen verschuivingen plaatsvinden lijkt dat oké te zitten.

bitcoin_koers_in_beeld_de_achtbaan_draait_weer_op_volle_toeren_grafiek_cryptocurrency_exchange_coinbaseAfbeelding 1: Dagelijkse grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency Coinbase

Hierboven zien we dat er medio mei goed wat volume te zien was al op de dump. Daar joeg er flink wat paniek door de markt. Waarschijnlijk met de gedachte dat we nu in een streep naar de $20.000 zouden zakken, zullen ook op de recente low veel het schip hebben verlaten.

Juist die “plotse ommezwaai” die je echt al wel zag aankomen zal voor velen als een klap zijn gekomen. Op dit moment is het voor de bulls zaak om boven de $36.750 te komen. Weer een fijne volume-impuls kan hier de komende periode nieuw leven inblazen. De aan de zijlijn geparkeerde retailers zijn dan gedwongen om hoger weer terug te kopen.

Aan de onderzijde zou ik het breken van de $31.500 een hele nare move vinden. Daarbij denk ik oprecht dat de recente low weleens dik gebroken kan worden. Dus ik heb de stops op breakeven gezet van recente aankopen.

Vooralsnog verwacht ik de komende dagen veel ge-pingpong waarbij mensen zonder plan blijven in-, en uitstappen. Mijn doelen zijn gezet, wat zoveel betekent als deze run – die mogelijk gaat komen – zo lang mogelijk in de achtbaan blijven zitten. Echter op gezette tijden even wat winst nemen is natuurlijk nooit weg. Dit zou zeker rond de $40.000 als eerste halte met een heel klein gedeelte zijn. Rond de $48.000 zouden we al een heel bullish sentiment moeten hebben, dan blijf ik zitten. Indien we daar blijven aanmodderen stap ik wat verder uit.

Zo laat ik mij dus leiden naar het plan met de info die we dan tot ons kunnen nemen. Voor nu hoop ik dat jullie deze week goed zijn doorgekomen en ja… MAKE THAT PLAN and stick to it!

Zorg dat je beide kanten op van de koers gewapend bent en geniet van het weekend. Wil je iedere doordeweekse dag, per koersvideo, op de hoogte worden gehouden en je vragen stellen aan mij en de coaches van Crypto Insiders? Navigeer dan naar onze Discord community!

Leave a Reply