blog

Bitcoin analyse: eerst ontsnappen en dan pas duidelijkheid

By 25 juni 2021No Comments

De vraag op ieders lip, wat gaat de bitcoin koers doen? Na weken van bearish nieuws uit China en van een zekere CEO van een autobedrijf, lijkt de kalmte terug op de markt. Die kalmte vertaalt zich in een kanaal van ongeveer 11.000 dollar. Kan het sentiment omslaan naar bullish? Tijd om de grafieken in te duiken!

Gevangen in kanaal

Hieronder kijken we naar de daggrafiek van bitcoin. De waarde is uitgedrukt in dollars en elke candle staat dus voor één dag. Als we uitzoomen en heel 2021 in ogenschouw nemen, valt op dat bitcoin gevangen zit in een kanaal tussen 30.000 dollar en 41.000 dollar. Dit zijn dezelfde weerstands- en ondersteuningsniveaus als in januari. Zolang de bitcoin koers op en neer stuitert binnen dit kanaal is het moeilijk om te bevestigen of de weg omhoog of omlaag is ingezet.

Inzoomen op het weekend

De veelbesproken death cross kwam en ging en lijkt voor nu nog weinig impact te hebben. Maar je kan maar zoveel detail halen uit de daggrafiek. Als we iets verder inzoomen, dan kunnen we wellicht een uitspraak doen over dit weekend.

De groene lijnen vertegenwoordigen hetzelfde kanaal als op de daggrafiek. Interessant is dat er sinds halverwege juni een neerwaartse lijn (blauw) zichtbaar was. Hier kon bitcoin maar niet doorheen breken tot 23 juni. Inmiddels is dit een ondersteuningsniveau geworden. Meerdere malen heeft bitcoin hier op omhoog kunnen stuiteren.

De oranje lijn vertegenwoordigt een niveau wat een paar dagen voor support zorgde, maar nu juist een moeilijk te kraken noot lijkt te zijn. Houd voor de korte termijn daarom 35.300 dollar in de gaten.

Verwachting bitcoin

Zoals altijd eindigen we onze analyses met een voorspelling. Eentje bullish (positief) en de andere bearish (negatief). Hiervoor gebruiken we de vieruursgrafiek. Op de korte termijn draait alles om de oranje lijn op 35.300 dollar.

Dat wordt nog eens bevestigd als we de moving average op 50 zetten. Deze indicator kijkt naar het gemiddelde van de 50 voorgaande candles. Sinds begin deze maand test de koers deze indicator als ze bij elkaar in de buurt komen. De afgelopen dagen is dat ook gebeurd en de koers lijkt te veel weerstand te ondervinden om hier makkelijk doorheen te breken.

Bullish

Stel dat de bitcoin koers dit weekend (misschien door verlopen optiecontracten) kan breken met de 50MA en met de oranje lijn, dan komt 41 duizend dollar weer in zicht. Ofwel iets meer dan 34 duizend euro.

Bearish

Maar blijft bitcoin weerstand ondervinden van de 50MA en van de oranje lijn, dan is het niet onrealistisch om te denken dat het onderkant van het kanaal weer opgezocht wordt. De koers kan dan op 30 duizend dollar op adem komen om weer een poging te wagen.

Leave a Reply