blog

Bitcoin knalt door prijs van 9.600 dollar, altcoins kunnen BTC niet bijbenen

By 14 mei 2020No Comments

Het is misschien wel te kort dag om nu al te zeggen dat de post-halving run is begonnen. Maar sinds de halving maandag is de bitcoin koers met meer dan 1.000 dollar gestegen. De waarde is op het moment van schrijven ongeveer 9.600 dollar, ook neemt de dominantie van bitcoin op de cryptomarkt alleen maar toe want de grote altcoins kunnen deze groei niet bijbenen.

Op het moment van schrijven is bitcoin liefst 8% meer waard dan 24 uur geleden. Zoals je hierboven kunt zien leek het een rustige groei, tot ongeveer een uur geleden. Als bitcoin er in slaagt een paar uur boven de weerstandszone van 9.400 en 9.500 dollar te blijven dan ligt de volgende sterke weerstand op 9.800 dollar.

Eenmaal overwonnen dan kunnen we weer een gevecht rond de 10.000 dollar verwachten. De afgelopen maand is de koers hier twee keer boven gekomen maar bitcoin zakte vervolgens weer in elkaar. Is de derde keer scheepsrecht?

Dominantie stijgt

Volgens de bitcoin koerspagina van BTC Direct is de dominantie van bitcoin gegroeid naar 66,88 procent. Het oranje vlak in de grafiek hieronder is de dominantie van bitcoin, de andere kleuren zijn andere coins.

Altcoins worden verpletterd

Bitcoin heeft zijn weg naar boven gevonden, maar dat kun je (nog) niet zeggen van de grotere altcoins.

Sommige vertonen wel een stijging ten opzichte van de dollar en van de euro, maar niet in satwaarde. Met de satwaarde bekijk je hoe de koers van een altcoin presteert vergeleken met bitcoin.

De afgelopen 24 uur staat de hele markt in het rood tegen bitcoin. Ethereum daalt met bijna 2 procent, XRP met ongeveer 5 procent terwijl Bitcoin Cash en Bitcoin SV ook elk met meer dan 4% zijn gedaald.

Een populaire kreet in cryptoland is ‘when altseason.’ Hiermee wordt een langdurige periode bedoeld waarin altcoins harder stijgen dan bitcoin. Nu bitcoin zo hard stijgt, lijkt altseason nog even op zich te laten wachten.

Leave a Reply