blog

Verdien cryptocurrency met berichten over Fortnite op Reddit

By 14 mei 2020No Comments

Vorige maand begon social mediabedrijf Reddit met het testen van community-punten met ERC-20-tokens. Deze pilot heeft de potentie heeft om cryptocurrency te introduceren bij meer dan 400 miljoen gebruikers en is nu officieel live.

Twee tokens

Reddit introduceert twee verschillende tokens: MOON wordt gebruikt op de subreddit van CryptoCurrency en BRICKS op de subreddit van  FortiNiteBR.

Momenteel kunnen deze tokens worden gebruikt om iemands reputatie in de gemeenschap weer te geven en badges te ontgrendelen.

De tokens introduceren een stimulans om bij te dragen aan de subreddits, omdat gebruikers tokens kunnen verdienen als anderen hun opmerkingen of berichten omhoog stemmen.

Maximaal 250 miljoen tokens

Bij het ontstaan ​​zullen vijftig miljoen tokens worden uitgegeven aan leden die hebben bijgedragen aan de subreddit en die ten minste 100 Reddit-karma hebben. In de komende maand worden vijf miljoen tokens vrijgegeven op elke subreddit. Dit wordt elke maand 2,5 procent minder.

De uitgifte stopt zodra deze 250 miljoen tokens heeft bereikt.

Testen en dan naar Ethereum

Zowel MOON als BRICK zijn ERC-20-tokens op Ethereum’s Rinkeby-testnet en zullen de hele zomer op dit netwerk blijven. Pas als er voldoende getest is dan worden de tokens verplaatst naar het mainnet van Ethereum.

Omdat ze op Ethereum draaien, heeft Reddit geen controle over de tokens, op de uitgifte na dan.

Tijd voor relatietherapie

Cryptocurrency en social media lijken soms gelukkig getrouwd, en soms op het randje van scheiding. Een paar voorbeelden: Jack Dorsey is de CEO van Twitter en zijn hele bio bestaat maar uit één woord: bitcoin. Facebook wil ook dolgraag een eigen cryptocurrency genaamd Libra lanceren maar loopt vast op regelgeving en politieke weerzin. YouTube lijkt juist alle cryptocontent zo min mogelijk in de spotlights te willen hebben. Meerdere crypto YouTubers klagen over shadowbans.

Daarnaast zijn er ook plannen om nieuwe video- en socialmediaplatformen te bouwen, maar dan volledig decentraal zodat er geen censuur gepleegd kan worden.

Reddit heeft volgens TechCrunch een actief gebruikersbestand van 430 miljoen accounts. De twee subreddits hebben in totaal 2,3 miljoen gebruikers. Wellicht besluit Reddit om in andere actieve subreddits ook tokens te lanceren of om ze allemaal om te zetten in een enkele token voor het hele platform.

Leave a Reply