blogExchanges

Bitcoin kan vervangen worden door betere bitcoin zegt CEO van Binance

By 22 oktober 2020No Comments

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, gelooft dat een digitale valuta van de centrale bank die goed genoeg is ontworpen, een bedreiging voor bitcoin kan vormen.

Goed voor de industrie

In een video-interview met Jeff Roberts, journalist bij Fortune, werd hem gevraagd hoe het digitale yuan-initiatief van de People’s Bank of China de crypto-industrie zou kunnen beïnvloeden. Zhao antwoordde dat elke blockchain of digitale valuta in theorie goed is voor de industrie in het algemeen, omdat het digitale activa legitimeert en het bewustzijn vergroot. Hij voegde eraan toe dat hoewel er momenteel een race is tussen de grote landen om er een te lanceren, de meeste CBDC’s in eerste instantie waarschijnlijk restrictiever zullen zijn, maar in de loop van de tijd zullen evolueren.

Geen vrijheid en veel controle

Ook werd CZ  gevraagd of een CBDC een bedreiging kan vormen voor bitcoin. CZ antwoordde dat maar heel weinig CBDC’s dezelfde vrijheid kunnen bieden als Bitcoin en dat ze sterk gecentraliseerd en gecontroleerd worden. Maar op de langere termijn dreigt er wel een gevaar:

‘Als er een regering is die een andere cryptocurrency pusht die nog opener, vrijer is, minder beperkingen heeft dan bitcoin en sneller en goedkoper in gebruik is, dan zou dat een bedreiging vormen voor bitcoin. Maar dat is goed voor de industrie, het is gewoon iets beters dan bitcoin en zou het vervangen.’

CZ vindt dat absoluut geen slechte zaak, want eigenlijk vervang je iets door iets beters. Zoals webtaal HTML5 de vervanger is voor HTML4.

Geen Chinese stablecoin

Op de vraag of Binance van plan is om een ​​op yuan gebaseerde stablecoin te lanceren als aanvulling op de bestaande stablecoins op de beurs, zei CZ dat het niet snel zou komen. Hij voegde eraan toe dat er te veel beperkingen zijn op kapitaalvlucht uit China.

De belangstelling voor CBDC’s is in 2020 gegroeid, met gemengde meningen. De Duitse politicus en bestuurslid van de centrale bank van het land, Burkhard Balz, zei dat een digitale euro een bedreiging zou vormen voor het financiële systeem als deze wordt gebruikt als opslag van waarde.

De VS lijken geen haast te hebben om een ​​digitale dollar te lanceren, maar Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano beweert dat de VS achter China aan loopt als ze niet snel actie ondernemen.

Leave a Reply