blog

Bitcoin kan door correctie zakken naar 12.150 dollar, maar lange termijn ontzettend positief

By 22 oktober 2020No Comments

Het gaat nu wel erg snel! Bitcoin bereikte afgelopen nacht maar liefst 13.200 dollar (11.128 euro), het hoogste punt van dit jaar. Kan bitcoin doorstoten naar hogere prijzen? Of volgt er een correctie?

Op korte termijn correctie mogelijk

Je kijkt hieronder naar de dertig-minuten grafiek. Deze toont de bitcoin koers op de korte termijn want elke candle vertegenwoordigt een half uur. We zien nu een head and shoulders patroon, en dat betekent dat de prijs van bitcoin binnenkort een correctie kan maken.

Een head and shoulders patroon herken je op deze manier.

  1. Eerst vormt zich er een top. Deze top noemen we de shoulder, de eerste blauwe lijn.
  2. De koers zakt daarna snel naar de neckline. Dit is de bovenste groene lijn op de grafiek hieronder.
  3. Bitcoin maakt daarna een hogere top. Dit noemen we de head, de tweede blauwe lijn.
  4. Daarna zakt de koers terug naar de neckline.
  5. De koers maakt daarna nog één lagere top. Dit is nog een shoulder, de derde blauwe lijn op de grafiek.

Het koersdoel van een head and shoulders is zo groot als de ruimte tussen de neckline en de head. In dit geval houdt dat dus in dat de koers kan dalen naar 12.150 dollar (10.250 euro). Dat valt eigenlijk dus nog wel mee, vorige week was dat niveau nog een utopie.

Op dagniveau een stijgende trend

Kijken we naar de daggrafiek, dan zien we dat bitcoin al sinds mei zich in een stijgend kanaal beweegt. Dat zijn twee trendlijnen die evenwijdig lopen, in dit geval omhoog. Wat ook opvalt is dat de weerstanden van voorheen veranderen in ondersteuningen. Dat zie je aan de blauwe lijnen. Herhaalt dat patroon zich opnieuw? Dan kan de koers corrigeren naar 12.000 dollar (10.122 euro), maar stuitert de prijs vanaf dat niveau weer omhoog.

Op weg naar belangrijk niveau

We zoomen nog verder uit, je kijkt nu naar de maandgrafiek van bitcoin. De koers lijkt langzaam maar zeker op weg naar een belangrijk niveau, namelijk 13.811 dollar (11.649 euro). Deze prijs lijkt willekeurig, maar op de grafiek zie je dat bitcoin hier in december 2017 en januari 2018 een stevige weerstand vond. Lukt het bitcoin om de maand boven de groene lijn te sluiten, dan is dat een positief teken voor de toekomst.

Onze verwachting van bitcoin

Het hoogste niveau van 2020 hebben we al in de pocket! Kan de koers nog verder stijgen? Zoals altijd schetsen we twee scenario’s, zo ben je op alles voorbereid. 

Bullish
Vannacht bereikte bitcoin de hoogste prijs van 2020, maar liefst 13.230 dollar (11.161 euro). Bij een stijging kan dit niveau opnieuw een weerstand vormen. Dit is de onderste groene lijn op de grafiek.

Breekt de koers hier doorheen? Dan komt 13.811 dollar (11.649 euro) toch wel dichtbij, de weerstand op maandelijks niveau. Dat is de bovenste groene lijn op de grafiek.

Bearish
Daalt de koers, dan is 12.471 dollar (10.520 euro) de eerste ondersteuning. Dat is de top van 17 september, voorheen het hoogste punt van dit jaar.

Zakt bitcoin door naar het koersdoel van de head and shoulders, dan wordt 12.150 dollar (10.250 euro) de ondersteuning.

Leave a Reply