blog

Beursgenoteerd Canadees Bitcoin fonds overschrijdt marktwaarde van 100 miljoen dollar

By 22 oktober 2020No Comments

Vorig jaar schreven we dat 3iQ het eerste bitcoin fonds is dat wordt aangeboden op een aandelenbeurs. Nu heeft het fonds een nieuwe mijlpaal bereikt: de totale marktwaarde is voor het eerst hoger dan 100 miljoen dollar. Dat maakt het team achter het fonds bekend in een tweet. Helemaal volgens de corona-richtlijnen werd de mijlpaal gevierd tijdens een video-meeting.

Volgens de website Bitcoin Treasuries heeft 3iQ nu 8.295 bitcoins in bezit, deze zijn nu 103 miljoen dollar waard. Daarmee beheert het Canadese bitcoin fonds 0,04% van alle bitcoins wereldwijd.

Fonds in april opgestart

Het investeringsfonds 3iQ lanceerde zijn product in april dit jaar, waarbij de aandelen van het Bitcoin fonds (QBTC.U) op de beurs van Toronto werden genoteerd. Op het moment van lancering ging het om 1,5 miljoen aandelen.

De aandelen van het bitcoin fonds hebben sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Op het moment van schrijven is een aandeel van QBTC.U omgerekend 14,24 euro waard. Dat is een stijging van maar liefst 53 procent! Alle aandelen zijn nu gezamenlijk meer dan 100 miljoen dollar waard.

Op het moment van lancering waren het Tyler Winklevoss en Anthony Pompliano die opmerkten dat dit het eerste publieke bitcoin-fonds was dat wordt genoteerd op een belangrijke aandelenbeurs.

Maar het fonds van 3iQ biedt al langer zijn diensten aan. In janurai 2018 werd 3iQ het eerste cryptocurrency fonds dat werd gereguleerd door het Ontario Securities Commission en de Canadian Securities Administrators.

Felicitaties van Winklevoss

Het team achter het investeringsfonds krijgt felicitaties van verschillende prominenten in de cryptowereld. Bijvoorbeeld Tyler Winklevoss, crypto-investeerder van het eerste uur en mede-oprichter van cryptocurrency beurs Gemini.

Natuurlijk is er altijd baas boven baas. Zo bezit het Bitcoin Trust fonds van Grayscale maar liefst 456.537 bitcoin, dat is ruim 5,7 miljard dollar. Daarmee beschikt Grayscale in zijn eentje over meer dan 2 procent van alle bitcoins die nu in omloop is. Maar ook MicroStrategy kan er wat van, dit beursgenoteerde bedrijf bezit nu 477 miljoen dollar aan bitcoin.

Leave a Reply