blog

Bitcoin kan 30% zakken deze week, maar dat is gezond patroon

By 2 november 2020No Comments

Volgens analist Josh Rager kan de motor van bitcoin snel sputteren. Hij verwacht dat BTC met 30% kan dalen, op basis van eerdere dalingen. Rager analyseerde negen eerdere gevallen van een daling van de bitcoin in dollars. Al deze gevallen leidden tot een daling van minimaal 30%.

Ballen van staal

Het vergt wel wat durf om te midden van een mooie bullrun een correctie van 30% te verwachten. De bitcoin koers steeg in 2020 met meer dan 86% en was vrijdag zelfs even meer waard dan 14.000 dollar. Dat is de hoogste waarde sinds januari 2018, toen had bitcoin net all time high van 20.000 dollar achter de rug.

Veel investeerders en traders zijn het erover eens dat de bitcoin koers naar 14.000 dollar steeg, omdat men op zoek is naar een hedge tegen inflatie.

Meer geld ondermijnt koopkracht

De toename van het aantal met corona geïnfecteerden en de mogelijke impact op de wereldeconomie heeft centrale banken ertoe aangezet om een ​​ongekend kwantitatief versoepelingsbeleid te voeren. Er komt meer geld op de markt wat uiteindelijk de koopkracht ondermijnt. Als gevolg hiervan migreren beleggers actief hun kasreserves naar relatief risicovollere, maar schaarsere activa, waaronder aandelen, goud en Bitcoin.

Sinds het begin van de coronacrisis is de bitcoin koers met 265% gestegen.

Correctie is natuurlijk

Terug naar de tweet van Rager, hij ziet de correctie als een natuurlijke en onvermijdelijke reactie op de huidige bullrun. De dip is nodig om nieuwe investeerders en meer geld naar de bitcoinmarkt te trekken. Zij kunnen het schaarse bitcoin dan tegen een hoge korting krijgen.

Rager zegt ook niet voor niets dat hij weet dat de koers omhoog gaat op de lange termijn.

Bedrijven springen in

Het merendeel van deze investeringen komt naar verwachting van traditionele bedrijven. Bakkt-president Adam White vertelde de Wall Street Journal dat hedgefondsen, makelaarskantoren en andere reguliere handelsbedrijven crypto en bitcoin onder de loep nemen. Hij meldde dat de dagelijkse transacties op hun futuresplatform zijn gestegen van 1.300 eind 2019 naar 8.700 in september 2020.

Er komen ook steeds meer voorbeelden bij, denk aan PayPal, MicroStrategy en Square.

Amerikaans stimuleringsfonds

Het wordt bitcoin ook wel makkelijk gemaakt om een correctie van 30% te overleven. De markt wacht namelijk op een tweede stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid.

Het fonds bevindt zich nu in een impasse vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen van morgen. Economen zijn het erover eens dat een duidelijke overwinning voor Joe Biden of Donald Trump de stimuleringsovereenkomst uit zijn maandenlange impasse zou halen. De markt verwacht dat het Amerikaanse congres minstens 2 biljoen dollar zal verzenden.

Een nieuw stimuleringsfonds kan de waarde van de dollar nog verder drukken. En de waarde van de dollar en de koers van bitcoin zijn met elkaar verstrengeld.

Leave a Reply