blog

Bitcoin kan 250.000 dollar waard worden door hyperinflatie in VS

By 25 maart 2020No Comments

Meerdere crypto analisten durven bitcoin en 250.000 dollar in één adem te noemen. Dat komt in eerste instantie door de goede eigenschappen van bitcoin, maar ook door de inflatoire eigenschappen van de dollar.

Het nieuwe plan van de Amerikaanse Centrale Bank om de economie te redden, bestaat uit maar liefst 6 biljoen dollar (1000 miljard).

250.000 dollar door hyperinflatie

De CEO van Messari Ryan Selkis gelooft dat bitcoin in dollarwaarde oneindig opwaarts kan gaan, dankzij de toenemende bemoeienis van het monetaire beleid van de Federal Reserve.

Aangezien er nooit een fiat-valuta is geweest die ontwaarding heeft overleefd, wordt de toekomstige waarde van bitcoin niet gemeten in duizenden of miljoenen. Technisch gezien is het $$$-voordeel oneindig. Een bitcoin van 250.000 dollar zou betekenen dat de dollar de reservestatus heeft verloren en hyperinflatie heeft.

Slechts kwestie van tijd

Brendan Blumer van EOS, zegt dat BTC ook op weg is naar 250.000 USD, wat er ook gebeurt op de traditionele markten. Hij gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is en dat dit niet per se samen hoeft te hangen met hyperinflatie.

BTC ligt op schema om die niveaus met niets dan tijd te bereiken. Er is geen existentiële financiële ineenstorting nodig.

Toch waakzaam zijn op korte termijn

Analist Luke Martin zegt dat hij op de lange termijn ook optimistisch is over bitcoin, maar waarschuwt dat de bitcoin koers op korte termijn kan dalen.

Als bedrijven sluiten tijdens een pandemie betekent dit een lagere winst op korte termijn en een lagere kans op succes. Risicoactiva worden tijdens pandemie verkocht, en dit betekent lagere bitcoinprijzen op korte termijn en, in ieder geval, het huidige fiat-experiment heeft de kans op succes voor bitcoin op lange termijn vergroot.

Wereld is ingrijpend veranderd

Ondertussen zegt Richard Burton, die in 2014 bij de Ethereum Foundation werkte, dat de wereld ingrijpend veranderd is.

Hij zegt dat mensen nog steeds de omvang van de economische ramp niet begrijpen.  Om dat te illustreren laat Burton een grafiek zien. Hierop zie je rechts een rechte streep omhoog, dit is aantal ingediende werkloosheidsaanvragen in de VS. Dat is hoger dan de piek in 2008, tijdens de vorige crisis.

Leave a Reply