blog

Bitcoin is een zwart gat en slokt goud, Apple, Amazon, zilver en grondstoffen op

By 28 oktober 2020No Comments

Raoul Pal, de oprichter en CEO van Global Macro Investor en Real Vision Group, legt uit waarom bitcoin een ‘superzwaar zwart gat’  is. De munt zuigt alles op en vernietigt alle andere assets. Dat onderbouwt hij door verschillende grafieken te delen waarin hij de prijs van bitcoin vergelijkt met aandelen, goud en andere activa.

Alleen bitcoin heeft zin

“Bitcoin eet de wereld op.” Dit is hoe Raoul Pal gisteren zijn uitleg begon. Hij vergeleek bitcoin met een superzwaar zwart gat dat alles eromheen vernietigt. Goud daalt bijvoorbeeld vergeleken met bitcoin, wat sommige goudinvesteerders ertoe zou kunnen aanzetten om de komende dagen en maanden naar BTC over te stappen.

Pal vergeleek ook de prestaties van bitcoin met de Nasdaq en hoe handelaren binnenkort naar bitcoin kunnen overstappen.

Verder deelde hij een grafiek waarin hij de prijs van bitcoin vergeleek met de prestaties van banken in de afgelopen jaren. In de afgelopen dagen hebben ze een dieptepunt bereikt vergeleken met bitcoin en de trend zou in de toekomst kunnen doorzetten.

Hij maakte dezelfde vergelijking met obligaties, grondstoffen, zilver, G4 Central Bank Balance, Apple en Amazon. Hij beëindigde de discussie en legde uit dat de prestaties van bitcoin zo dominant zijn dat het elke activa opzuigt, opdroogt en uitspuugt. In het Engels klinkt het beter.

Meest dominante asset

‘De prestaties van bitcoin zijn ZO dominant en ZO allesomvattend dat het elk verhaal van activa droog zal zuigen en uitspugen. Nooit eerder in mijn carrière heb ik een asset gezien die zo dominant is dat het bijna geen zin heeft om andere activa aan te houden.’

Perfecte storm

Daarnaast zei hij dat macro, technologie en demografie zich allemaal in een perfecte storm bevinden om bitcoin verder te helpen. Pal zegt dat bitcoin de beste investering en daarmee een kans op een toekomst is die hij ooit is tegen gekomen.

Gewone man is Wall Street voor

Langzaamaan zie je dat Wall Street zich steeds meer richting bitcoin beweegt. Maar Raoul Pal is van mening dat de gewone man nog steeds op tijd is om de cryptomarkt te betreden, voordat heel Wall Street mee doet.

Zijn uitspraken kunnen niet los worden gezien van het positieve sentiment op de bitcoin markten. Gisteren haalde de bitcoin koers zijn hoogste punt van dit jaar.

Leave a Reply