blog

Bitcoin op cruciaal niveau: beste maand ooit?

By 28 oktober 2020No Comments

Bitcoin blijft maar gaan, vannacht bereikte de cryptomunt het voorlopige hoogtepunt van 13.855 dollar (11.787 euro). Daarmee bevindt bitcoin zich nu wel op een heel spannend punt.

Bitcoin vindt weerstand op bijzonder punt

De grafiek hieronder is de één uurs-grafiek, je ziet kijkt naar de bitcoin koers van 20 oktober tot en met nu. Gisteren schoot de prijs opnieuw omhoog, maar vond de koers weerstand op de rode lijn.

Dat lijkt een volledig willekeurige prijs, maar bitcoin is net als Wie is de Mol: niets is wat het lijkt. Het belang van deze weerstand wordt duidelijker als we uitzoomen naar de maandgrafiek. Deze prijs is namelijk precies de slotkoers van december 2017 en de openkoers van januari 2018. Dat zie je op de grafiek hieronder, de tweede cirkel geeft aan waar we ons nu bevinden.

Lukt het om vóór het einde van oktober boven de hoogste rode lijn te eindigen? Dan bereikt de bitcoin koers de hoogste maandsluiting ooit. En dat kan ongelofelijk veel vertrouwen geven voor de toekomst. In dat geval bevindt bitcoin zich op hetzelfde moment als bij de eerste cirkel: het beste moet nog komen.

Onze verwachting van bitcoin

De laatste vier dagen van oktober gaan spannend worden, breekt bitcoin door de weerstand? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). Je kijkt hieronder opnieuw naar de één uurs-grafiek.

Bullish
Bitcoin mocht er al even aan ruiken vannacht, de prijs van 13.855 dollar is erg dichtbij. Dat is de groene lijn op de grafiek. Breekt de koers door dat niveau? Dan ligt de weg open voor 14.000 dollar (11.909 euro) en hoger.

Bearish
Bitcoin vond vandaag ondersteuning op de bovenkant van de blauwe driehoek. Maar wat als de koers verder zakt? Dan kan 12.800 dollar (10.893 euro) een ondersteuning vormen, dat is de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply