Bitcoinblog

Bitcoin is de eerste succesvolle toepassing van blockchain, aldus Chinese staatskrant

By 11 november 2019No Comments

Het Chinese staatsagentschap Xinhua heeft een artikel op de voorpagina gepubliceerd getiteld ‘Bitcoin: de eerste succesvolle toepassing van Blockchain-technologie.’ En dat is opvallend, niet lang geleden leek het bitcoin nieuws uit China vooral negatief te zijn.

Sinds President Xi zich positief heeft uitgelaten over blockchain (en de koers met 40% steeg) is er alleen maar hosanna.

Bitcoin een tulpenmanie

Mocht je de taal machtig zijn, en het bericht zelf willen lezen dat kan ook op de website van de krant. Voor zover Google Translate betrouwbaar is, beantwoordt het krantenbericht de vraag of bitcoin een onvermijdelijke ontwikkeling is, of een hype zoals de tulpenmanie.

Uitgebreide uitleg

Vervolgens legt het artikel uit dat bitcoin verschilt van fait geld, en dat goud en zilver niet aan de basis staan van de waarde van geld. Ook wordt uitgelegd wat blockchain is en dat bitcoin de eerste succesvolle toepassing hierop is. Dat kan ook niet anders, aangezien blockchain voor bitcoin nog niet bestond, en specifiek is ontworpen voor bitcoin.

Het artikel gaat ook kort in op de techniek. Bitcoin wordt een open source P2P cryptocurrency genoemd. Ook krijgen lezers uitleg over hoe transacties en mining werken. Het enige jammere van het artikel is dat bitcoin veel wordt gebruikt voor het witwassen van geld en om illegale dingen op het dark net te kopen.

Blockchain is een breekpunt

Xinhua is niet de enige staatskrant die zich positief uitlaat over blockchain. The People’s Daily, de officiële spreekbuis van de Communistische Partij van China, noemde de ontwikkeling van blockchain onlangs ‘een breekpunt,’ eentje die China moet omarmen.

Dat zijn ook de woorden van president Xi Jinping. Hij verklaarde publiekelijk dat blockchain een belangrijke kans is voor de communistische staat.

Meer positief nieuws

Sinds zijn uitspraak is de dreiging dat het minen van bitcoin illegaal zou worden verklaard, ook niet meer realistisch. De Chinese nationale ontwikkelings- en hervormingscommissie heeft het verbod ingetrokken.

Nu er zoveel positief bitcoin nieuws uit China komt, is het wachten op het moment dat China de handel in bitcoin en cryptocurrency’s opheft. Deze is van kracht sinds september 2017.

Leave a Reply