blog

Bitcoin heeft vrij baan naar 15.000 dollar, dit is waarom

By 10 augustus 2020No Comments

Terwijl jij dit weekend verkoeling opzocht, werd het alleen maar heter voor bitcoin! Vanaf zondagavond schoot bitcoin met bijna 5 procent omhoog, tot boven 12.000 dollar (10.192 euro). Stijgt bitcoin nog verder? Of hebben we de top voorlopig gezien?

Waarom bitcoin naar bijna 15.000 dollar kan

Het lijkt erop dat bitcoin nu pas écht op stoom komt. De koers is namelijk opnieuw uitgebroken uit een driehoek, dat zie je op de grafiek hieronder. Je kijkt naar de bitcoin prijs van 20 juli tot en met nu, elke candle stelt vier uur voor.

De koersbewegingen van afgelopen weken lijken een bullish pennant te vormen, en dat is heel positief voor de korte termijn.

Een bullish pennant is een koersformatie die kan leiden tot een grote prijsstijging. Pennant betekent wimpel, en daar lijkt de vorm van de formatie ook wel een beetje op. Eerst zie je een grote stijging (groene lijn op de grafiek hieronder). Daarna beweegt de koers in een driehoek op en neer (rode driehoek). Breekt de prijs uit? Dan is het doel even groot als de ‘mast’, de groene lijn. In dit geval betekent dit dat de koers kan stijgen naar 14.495 dollar (12.321 euro).

Ondersteuning op bewegend gemiddelde

Ook positief is dat de koers ondersteuning blijft vinden. Je kijkt opnieuw naar de 4-uursgrafiek van bitcoin.

De rode lijn die onder de grafiek loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 candles, ofwel de 50 moving average. In de technische analyse wordt deze lijn gebruikt als een bewegende ondersteuning of weerstand. Bij een stijgende trend zoals deze, kan dit gemiddelde een sterke ondersteuning bieden. Dat zie je dan ook op de grafiek terug, elke keer als de koers de lijn raakt (blauwe pijltjes), stuitert het terug omhoog.

Door een belangrijk niveau gebroken

Op lange termijn zien we iets wat heel gunstig kan zijn. Je kijkt nu naar de weekgrafiek van bitcoin, van eind 2017 tot aan nu. De rode lijn geeft 11.461 dollar (9.740 euro) aan, in het verleden een sterke weerstand. Begin 2018 lukte het bitcoin niet om de week boven deze prijs af te sluiten (eerste blauwe pijl). Ook in 2019 kon de koers geen potten breken bij dit niveau (twee andere pijlen). Maar nu, voor het eerst sinds ruim anderhalf jaar, is het bitcoin wel gelukt.

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Het gaat dus goed met de bitcoin koers, maar wat kunnen we de komende dagen verwachten? We kijken nog steeds naar de weekgrafiek. 

Bullish

Stijgt de koers, dan is de eerste grote weerstand 13.839 dollar (11.763 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish

Zoals je eerder las, is 11.461 dollar (9.740 euro) een belangrijk niveau. Maar wat als bitcoin daaronder zakt? Dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning op 10.500 dollar (8.925 euro), de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply