blog

Bitcoin gaat met vlag en wimpel naar 10.500 dollar volgens deze indicator

By 6 mei 2020No Comments

De afgelopen dagen beweegt de koers zich tussen een bandbreedte van 8.600 dollar (7.960 euro) en 9.100 dollar (8.415 euro). Schiet de prijs straks verder omhoog? Of zakt bitcoin wat terug?

De actuele koers van bitcoin volg je hier:

Volg live bitcoin koers

Bull flag kan koers tot boven 10.500 dollar stuwen

Op korte termijn blijft het er goed uitzien voor de koers. Je kijkt nu naar de dollarkoers van bitcoin, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. Een bull flag kan ervoor zorgen dat bitcoin binnenkort naar 10.500 dollar (9.720 euro) gaat.

Deze koersformatie leidt in veel gevallen tot een flinke stijging. Een bull flag herken je zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag.
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag.

In dit geval betekent dat de koers misschien zelfs vandaag al kan uitbreken tot 10.500 dollar (9.720 euro).

Maar indicatoren laten juist tijdelijke top zien

Maar het kan ook zijn dat de prijs binnenkort juist gaat dalen. Je kijkt naar de bitcoin koers in dollars, elke candle op de grafiek stelt een dag voor. Twee indicatoren laten zien dat bitcoin tegen een tijdelijke top aan schuurt, de MACD en de Relative Strength Indicator.

De MACD is de tweede grafiek. De MACD is een afgeleide van een snelle MA (12-daags Moving Average) en een langzamere MA (26-daags Moving Average). In de meeste gevallen geeft de MACD de richting van de trend aan: stijgen of dalen.

We zien nu dat de groene balkjes lichter kleuren. Dat betekent dat het positief momentum aan het afzwakken. Blijft dit zo doorgaan? Dan kan de trend op korte termijn omslaan en kan de koers de komende dagen dalen.

Ook de Relative Strength Indicator (RSI) laat zien dat de prijs mogelijk op een omslagpunt zit. De RSI is een indexcijfers tussen de 0 en de 100. De RSI bevindt zich nu aan de bovenkant van de paarse band. Dat betekent dat de koers in korte tijd erg hard is gestegen. Vaak betekent dit dat er een correctie aan zit te komen.

Wat zijn onze verwachtingen van de koers de komende dagen?

Wat betekent dit voor de komende dagen? Zoals je van ons gewend bent beschrijven we weer twee scenario’s voor jou: positief (bullish) en negatief (bearish). Elke candle op de grafiek stelt nog steeds een dag voor, maar we hebben iets ingezoomd op de grafiek.

  • Bullish: In aanloop van de bitcoin block halving blijft de koers stijgen. De stippellijn op 9.100 dollar (8.415 euro) is het eerste niveau wat bitcoin tegenkomt. Daarna komt de doorgetrokken streep op 10.000 dollar (9.250 euro) in beeld. Mocht de bull flag een feit zijn, dan schiet de koers in een keer door naar 10.500 dollar (9.720 euro)
  • Bearish: De blauwe trendlijn vormt nog steeds een stevige basis. Als bitcoin door deze lijn breekt, dan is 8.600 dollar (7.960 euro) de eerste belangrijke ondersteuning. Dat is de oranje balk op de grafiek hieronder.

Maar we moeten ook zeker niet vergeten dat de bitcoin block halving in aantocht is! Volgens de meest recente schattingen vindt de halving plaats op 11 of op 12 mei. Dit moment geven we op de grafiek aan met de grijze balk.

Gemixte signalen dus! Volgens de bull flag kan de koers de komende dagen nog wel verder stijgen, maar de MACD en de RSI laten zien dat een tijdelijke top ook mogelijk is. Wat denk jij dat de koers de komende dagen gaat doen?

Leave a Reply