blog

Bijna helft Chinese miners verwacht bitcoin prijs van 12.000 dollar

By 5 mei 2020No Comments

RockX heeft alle grote Chinese miningbedrijven naar hun verwachtingen van de periode na de halving gevraagd. De belangrijkste conclusies zijn dat ze niet verwachten dat de hashrate verandert en dat meer dan de helft denkt dat er veel nieuwe investeerders zullen instappen.

Ook denken veel miners dat de prijs gaat stijgen.

Wat doet de prijs?

Van de ondervraagde Chinese mijnwerkers is 45% van mening dat de prijs de komende zes maanden tussen de 10.000 en 12.000 dollar zal zijn. Ongeveer 14% is ervan overtuigd dat bitcoin een waarde van meer dan 15.000 dollar zal krijgen. Slechts 24% van de respondenten verwacht dat de bitcoinkoers niet veel zal veranderen en rond de 10.000 dollar blijft.

Van alle Chinese bitcoinminers voorspelt 57% een grote toestroom van kopers de komende zes maanden. Dit lijkt synchroon te lopen met de halving.

Rekenkracht neemt niet af

Ook zijn de meeste miners van mening dat de beschikbare rekenkracht op het bitcoinnetwerk na de halving vergelijkbaar is met nu. Deze zal tussen de 110 en 130 exahashes per dag blijven.

Veel van de Chinese miners verwachten dat de winstgevendheid van Bitmain’s Antminer S9 zal worden gehandhaafd, ondanks dat de beloning voor miners gehalveerd wordt over een week. De Anminer S9 is misschien wel de meest populaire miner op de markt, maar is qua energieverbruik niet heel efficiënt.

Energiekosten compenseren

Miners verwachten dat de hoge energiekosten gecompenseerd kunnen worden door gewoon goedkope energie te gebruiken. In juli is het natte seizoen in China, verwacht wordt dat er door waterkracht veel goedkope energie beschikbaar zal zijn.

Deze verschuiving kan helpen de verkoopcijfers van Bitmains ’Antminer S9 op peil te houden.

RockX zegt 42 van de grootste en belangrijkste miningbedrijven uit Azie te hebben geïnterviewd. Ze zeggen te hebben gesproken met onder meer de CEO van F2Pool, Yu Chao, Wayne Zhao van Pandaminer en de CEO van OXBTC Wilson Guo. Ook zouden ze Fan Xiaojun hebben geïnterviewd, hij is verantwoordelijk voor de verkoop van Bitmain’s miningmachines.

Leave a Reply