blog

Als Bitcoin uit deze driehoek breekt is 28.000 dollar het doel

By 5 mei 2020No Comments

Gisteren daalde koers, maar dat lijkt op een tijdelijke tussenstop, vandaag gaat het beter met de bitcoinkoers. Vanmorgen rond zeven uur passeerde de koers de grens van 9.000 dollar (8.270 euro) weer. De stijgende trend van afgelopen weken is daardoor nog steeds intact. Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Maak kans op the Bitcoin Standard

Voordat we de analyse beginnen: je maakt kans op het boek the Bitcoin Standard van Saifedean Ammous! Daar staat alles in wat je moet weten over bitcoin.

Wat moet je doen? Stuur een korte video naar nieuws@btcdirect.eu waarin je vertelt wat je doet als bitcoin 100.000 euro waard wordt. Zo simpel is het!

Dinsdag 12 maart, direct na de bitcoin halving, maken we de winnaar bekend. Veel succes!

Trendlijn biedt ondersteuning

Gisteren schreven we over deze stijgende trendlijn. Even leek de koers onder de trendlijn te duiken, maar de prijs vindt nu juist ondersteuning op de lijn. De koers test de trendlijn en springt vanaf daar weer naar boven. Dat is een positief teken, de stijgende trend van afgelopen dagen is nog niet gebroken. Daarmee komt de magische grens van 10.000 (9.185 euro) dollar steeds dichterbij.

Bitcoin op uitbreken, op weg naar 28.000 dollar

We zoomen een flink uit op de grafiek, je kijkt nu naar de bitcoinkoers van eind 2017 tot en met nu. Al meer dan drie jaar beweegt de koers zich in een symmetrische driehoek, een koersformatie die in de technische analyse vaak wordt beschreven. En ook niet onbelangrijk, over een week vindt de bitcoin block halving plaats. Op de grafiek hebben we de bitcoin block halving aangegeven met de grijze balk.

Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning van miners gehalveerd, van 12,5 bitcoins per transactieblok naar 6,25 bitcoins. Deze minerbeloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins op de markt. De bitcoin halving heeft dus directe invloed op het nieuwe aanbod van bitcoins, en dus ook op de prijs. Want daalt het (nieuwe) aanbod, en blijft de vraag gelijk? Dan moet de prijs in theorie gaan stijgen.

Kijken we puur naar de technische analyse, dan komt deze stijging op het perfecte moment. De koers lijkt namelijk op weg om uit de symmetrische driehoek te breken.

Aan welke prijs kan je dan denken? Het koersdoel van de uitbraak is zo groot als de ‘opening’ van de driehoek, dat zie je op de grafiek hieronder bij de groene pijl links. Stel dat de prijs volgende week uitbreekt, dan kunnen we onze ogen richten op 28.000 dollar (25.670 euro). De uitbraak uit de driehoek betekent overigens niet dat dit binnen een dag gebeurt. Het is goed mogelijk dat het nog maanden duurt voordat bitcoin dat niveau bereikt.

Nog steeds boven bewegend gemiddelde

Ook positief is dat de koers nog steeds beweegt boven het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen van de afgelopen 200 dagen. Dit gemiddelde is de groene lijn die door de grafiek loopt, in de technische analyse noem je dat ook wel de 200-dagen Moving Average.

Ook zie je dat de 200-dagen Moving Average langzaam weer naar boven sluipt. Blijft de koers boven deze lijn? Dan bevindt bitcoin zich in een langdurig stijgende trend. Dat is een goed teken, in aanloop van de komende bitcoin block halving. Op dit moment ligt de 200-dagen Moving Average rond de 8.000 dollar (7.400 euro).

Onze verwachting van de koers

Op lange termijn kan 28.000 dollar het volgende doel zijn, maar laten we niet te ver vooruit in de tijd kijken. Wat gaat de koers in de komende dagen brengen? We beschrijven twee scenario’s, bullish (positief) en bearish (negatief).

  • Bullish: Het lukt bitcoin om door de bovenste trendlijn te breken. Dat betekent dat bitcoin binnenkort de 9.400 dollar (8.660 euro) overstijgt, de oranje balk op de grafiek. De hype rondom de bitcoin block halving stuwt de koers dan mogelijk zelfs naar 10.000 (9.215 euro).
  • Bearish: In dit scenario zakt bitcoin onder de 9.000 dollar (8.270 euro). In dat geval kan de 200-dagen Moving Average rond 8.000 dollar (7.400 euro) ondersteuning bieden.

Leave a Reply