Bitcoinblog

Bitcoin en cardano koers trekken enthousiaste nieuwelingen met frisse moed, wees goed voorbereid!

By 19 maart 2021No Comments

Waar het enthousiasme van de veel nieuwkomers in de markt een frisse blik brengt, is er ook een keerzijde: De versterkende factor die zij op elkaar hebben. Met het hypen van hun nieuwste aanwinsten weten ze elkaar wild te maken; blind voor de risico’s in de markt. Ja, het beloven nog spectaculaire maanden te worden.

Exact op het cruciale moment wist de bitcoin koers afgelopen week support te vinden. Op dit moment zijn er nieuwe zones aan te duiden, waarover later meer.

bitcoin_en_cardano_koers_trekken_enthousiaste_nieuwelingen_met_frisse_moed_wees_goed_voorbereid_grafiekAfbeelding 1: Dagelijkse bitcoin grafiek op cryptocurrency exchange Coinbase

Met de flauwe push over de $60.000 staat de deur naar nieuwe high nog op een kier. Het volume kwam niet door en een swing omlaag dreigt. Zolang we nu de vorige zone van $57.600 als support kunnen behouden is er potentie voor die move over de $62.000-zone.

Onder de $55.000 kunnen deze plannen de ijskast in en staat die enthousiastelingen mogelijk een koude douche te wachten. Deze $55.000 zou een bodem moeten vormen die niet gebroken mag worden. Daaronder ligt nu een flinterdunne laag op $50.000. De echt interessante zones zouden aangeboord worden rond de $40.000 en $34.000. Kunnen we nog zo laag? Oh yes, we can.

Cardano (ADA) is één van die projecten die veel nieuwkomers trekt. Logisch denk ik, gezien de potentie en de enorme prijsstijging van de afgelopen maanden. Alleen kan zo’n koers ook zeer zeker nog corrigeren. De afgelopen weken ging alles maar door en door. Met enig geduld, wacht ik op wat geschud en gemor. Waarbij altcoins flink in de sale zouden komen.

Wat een heerlijke terugblik kunnen we hebben op de periode van begin januari tot medio maart. Met slechts twee korte momenten van wat pullbacks wisten de altcoins de opgelopen schade in de bitcoin-paren goed te maken. Het was geen uitzondering dat projecten 6 tot 8 keer over de kop gingen in deze korte periode.

Geniet van dit soort moment, maar leer dit ook absoluut op waarde te schatten. Als altcoins gaan, gaan ze hard. Zowel omhoog als omlaag. Met een economie waar nog veel geld in gepompt wordt kan dit feest nog weleens exploderen.

Gaan we richting de zomervakantie nog weken of maanden zien waarbij (wederom) een enorme nieuwe aanwas instroomt? Dit kan ervoor zorgen dat we de gains van 2017 laten verbleken.

Mijn missie is kennis delen en mensen behoeden voor oogkleppen en dit doe ik onder andere in de besloten discussiegroep voor Insiders. Help elkaar en geniet van de rit.

Leave a Reply