blog

Brengt deze bull flag Bitcoin naar 63.000 dollar?

By 19 maart 2021No Comments

Maart roert zijn staart, dat geldt ook voor bitcoin. Maandag maakte de crypto een duikvlucht van meer dan 10 procent, en gisteren konden we heel kort genieten van een prijs van 50.000 euro. Wat kan je van de komende dagen verwachten? In deze analyse lees je waarom 63.000 dollar (52.959 euro) mogelijk is.

Bitcoin boven belangrijk niveau

We beginnen deze analyse met de weekgrafiek van de bitcoin koers. De prijs beweegt nu boven de blauwe lijn op 57.500 dollar (48.302 euro), en dat is een belangrijk niveau. Op dit niveau vond bitcoin namelijk weerstand in febrauri. Lukt het deze week om deze weerstand om te zetten naar een ondersteuning? Dan is dat een ontzettend positief signaal voor de toekomst.

Ook op de daggrafiek

Dezelfde prijs is op de daggrafiek ook belangrijk. Dit is namelijk de prijs waarop bitcoin op 21 februari de dag afsloot. Deze prijs was eerst een weerstand, maar lijkt nu juist een ondersteuning. Kan bitcoin deze ondersteuning behouden, dan vormt dit een mooie basis voor een verdere koersstijging.

Bitcoin breekt uit

We zoomen in op de grafiek, je kijkt nu naar de uurgrafiek van bitcoin. Net zoals in begin maart is de koers nu ook uitgebroken.

Maar wanneer we verder inzoomen op de grafiek, dan zien we dat de koers blijft hangen rond de trendlijn. De uitbraak is positief, maar het lijkt bitcoin te ontbreken aan een duidelijke richting.

Bull flag in de maak?

Een mogelijke uitbraak uit een bull flag geeft wel hoop. Een bull flag is een koersformatie die vaak leidt tot een grote koersstijging. Onder de grafiek leggen we je uit hoe je hem kan herkennen, en wat het koersdoel is. 

De vorm van de bull flag zit al in de naam verpakt, als je goed kijkt zie je een vlag. De mast van de vlag is de blauwe lijn op het midden van de grafiek. Daarna beweegt de bitcoin koers zich in de vlag, tussen twee evenwijdige trendlijnen die naar beneden loopt. Breekt de koers uit de bull flag? Dan is het koersdoel zo groot als de mast van de vlag. In dit geval kunnen we een koers van ongeveer 63.000 dollar (52.959 euro) verwachten.

Wat verwachten we van bitcoin?

Dat lees je hieronder. We beschrijven twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bitcoin moet ondersteuning blijven vinden op de blauwe lijn op 57.500 dollar (48.302 euro). Dit is zowel op week- als dagniveau een belangrijk niveau. Lukt dat? Dan komt de psychologische weerstand van 60.000 dollar (50.456 euro) in beeld, de oranje lijn op de grafiek.

Daarna komt het hoogste punt tot nu toe in beeld, op de grafiek is dat de stippellijn bij 61.781 dollar (51.938 euro). Kan bitcoin het koersdoel van de bull flag bereiken? Dan is 63.000 dollar (52.963 euro) mogelijk, de dikke groene lijn op de grafiek.

Bearish
Maar wat als het bitcoin niet lukt om de ondersteuning te behouden op 57.500 dollar (48.302 euro)? In dat geval kan bitcoin steun vinden op de rode lijn, op 54.200 dollar (45.562 euro).

Leave a Reply