blog

Bitcoin doet weer een poging tot 10.000 dollar maar altcoins groeien nog harder

By 18 mei 2020No Comments

Bitcoin doet vandaag weer een poging om de psychologische grens van 10.000 dollar te doorbreken. De koers kwam al aardig in de buurt en was zelfs even 9.920 dollar bij BTC Direct. In tegenstelling tot de vorige pogingen feesten veel altcoins deze keer ook mee, dat zie je terug in de afname van de bitcoindominantie.

Bijna, maar net niet

De beweeglijkheid van de koers kan een vloek zijn maar is een zegen voor traders. Vanochtend om half 4 was bitcoin een paar tientjes verwijderd van 10.000 dollar.

De koers is iets teruggezakt naar 9.800 dollar. Maar kijk je alleen naar de afgelopen twee dagen, dan zie je dat bitcoin ongeveer 500 dollar is gestegen.

Volgens technische indicatoren moet bitcoin succesvol zijn in het overwinnen van de huidige weerstand rond 9.800 dollar, en dan kan het volgende doel 10.000 dollar zijn. Echter, het bijzondere is, dat bitcoin niet meer alleen staat. Altcoins groeien mee en winnen zelfs iets ten opzichte van bitcoin.

Blijf altijd op de hoogte van de koers

Volg bitcoin koers

Dominantie neemt af

De afgelopen weken schommelde de prijs van bitcoin op en neer. Altcoins konden dit niet bijbenen en boekten dan ook geen noemenswaardige winst. De dominantie van bitcoin, een index die de totale waarde van alle bitcoins bij elkaar afzet ten opzichte van de totale cryptocurrentmarkt, bereikte op 15 mei een piek van ongeveer 68,2 procent.

Op het moment van schrijven staat de index op 67,1 procent, wat betekent dat de altcoins er alleen al in de laatste drie dagen in slaagden om meer dan 1 procentpunt van de totale kapitalisatie van bitcoin af te snoepen.

Eendagsvlieg of seizoen

Elke cryptocurrency uit de top 20 van Coinmarketcap staat momenteel op groen, wat betekent dat ze meer waard zijn dan 24 uur geleden. Alleen al in de afgelopen 24 uur is ethereum gestegen met 6,5 procent, bitcoin cash met 5 procent, cardano met 5,1% en bitcoin sv met 6,7 procent. Alle andere munten in de top 20 laten ook winsten zien tussen de 2 en 5 procent.

Interessanter is dat een aanzienlijk aantal altcoins ook winst hebben gerealiseerd bij het handelen tegen bitcoin in de afgelopen 24 uur.

De ene helft laat een stijging zien in btc-waarde en de rest alleen maar lichte dalingen. Of dit alleen vandaag geldt of een trend wordt valt nog te bezien. Maar het gedrag van de markt is wel opmerkelijk te noemen omdat tot nu toe bijna alle altcoins zwaar moesten inleveren in BTC-waarde als bitcoin een grote beweging op- of neerwaarts maakt.

Leave a Reply