Geen categorie

Bitcoin crash januari 2018

By 23 januari 2018No Comments

De laatste weken is er zeer veel te doen geweest over de ( crash ) van cryptocurrency zoals de Bitcoin. Begin januari 2018 stond Bitcoin nog op $11.000 ongeveer. Ze zijn toen nog enkele dagen stilaan blijven doorstijgen tot ongeveer $14.000 en daarna is er een ( zware ) val geweest. Op 17 januari 2018 kan je de Bitcoin terugvinden met een waarde van een $8000. Dit betekend dus dat er op 2 dagen een val is geweest van $14.000 naar $8000 een redelijk zware klap dus voor de Bitcoin zou je wel kunnen denken.

Is de crash van januari 2018 echt een crash ?

De grote vraag blijft wel, is deze ( crash ) wel een echte crash ? Ik zet telkens crash hier tussen haakjes wat jullie al wel kan doen vermoeden dat je het woord crash hier met een enorme korrel zout moet nemen. Lees je bijvoorbeeld de media met regelmaat dan zal je wel meermaals tegengekomen zijn dat de bubbel welke Bitcoin is gecrasht is. Kan daar enkel op zeggen, dat is onze media nu eenmaal. Jammer genoeg schrijven ze veel artikels zonder enige onderzoek te doen en zonder 1 betrouwbare bron. Nogtans was het hier bij Bitcoin niet echt moeilijk om te achterhalen dat de ( crash ) van januari 2018 helemaal geen crash is. Wanneer je gewoon eigenlijk elk jaar naar de stats van Bitcoin gaat kijken zie je elke januari een terugval.

Meten is weten.

Zoals bij zoveel het geval is is meten weten. Hiermee bedoel ik in het Bitcoin verhaal dus dat wanneer je met veel regelmaat statistieken gaat bekijken begin je patronen te vinden die steeds terugkomen. Bij deze de Bitcoincrash van 2017.

Bitcoin crash 2017

Wat je hierboven kan terugvinden is de crash van januari 2017. Dit was ook een redelijk harde ( crash ) zoals deze van januari 2018, maar wanneer je naar de stats daaronder kijkt zie je dat zeer snel Bitcoin weer terug klimt en weer begint te stijgen.

20 Januari 2018. Crash al voorbij ?

Bitcoin stond 3 dagen geleden nog net onder de $8000 en vandaag staan ze weer boven de $10.500. Zoals je dus wel kan zien aan heel dit artikel is Bitcoin weer terug naar boven aan het klimmen. Bitcoin moet je dus zeker en vast nog niet gaan afschrijven.

Enkele tips die ik nog graag meegeef:

Tip 1: Het is de moment om te kopen ! Mensen zien een kleine crash vaak als een waarschuwing dat ze er misschien toch niet mee moeten beginnen. Echter zijn zulke dipjes juist zeer interessant om coins te kopen. Altijd kopen als ze laag staan en proberen verkopen als ze hoog staan.

Tip 2: Wanneer Bitcoin een kleine crash maakt gaan heel vaak bijna alle cryptocoins mee naar beneden. Iets zeer interessant om te weten wanneer je met cryptocurrency bezig bent.

Leave a Reply